NM i Sjømat 2024: -Feil resultater publisert for NM i Sjømat
Under tredje dag i NM i Sjømat 2024 ble det publisert feil resultater i to kategorier. Produktklassene som ble rammet var fiskekaker og osteburger. Dette gikk dessverre utover Trollkrabben. Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson, legger seg flat og beklager.
-Dette skal bare ikke skje, men det skjedde. Her er det gjort feil, og det har gått hardt utover Trollkrabben. Jeg skjønner at de er både sinte, frustrerte og oppgitte. Jeg vil på vegne av Sjømatbedriftene som arrangør, få komme med en uforbeholden unnskyldning, og beklage hendelsen på det sterkeste, sier Robert H. Eriksson.
Feilen oppsto i forbindelse med NMs tredje dag hvor det ble publisert at Trollkrabben var norgesmester i både produktklassene fiskekaker og osteburger. Den riktige vinneren for fiskekaker var Fonn Egersund AS, og hvor det ble bronse til Trollkrabben. I kategorien Osteburger var den riktige vinneren Platina Seafood Market AS. Her ble det sølv til Trollkrabben.
-Vi har nå foretatt en grundig evaluering, og funnet hvor feilen oppsto. Feilen ligger hos oss, og vi får ta dette fullt og helt på vår kappe. Men samtidig føler vi oss nå trygge på at de riktige bedriftene har vunnet riktig medalje, avslutter Robert H. Eriksson.
Premieutdelingen foregår i kveld i Trondheim i forbindelse med årets Sjømatfestival. Nedenfor følger riktig resultatliste:
Håndverk:
Klasse: Fiskekaker
Gull Fonn Egersund AS
Sølv Gla Laksen AS
Bronse Trollkrabben AS
Klasse: Osteburger
Gull Platina Seafood Marked AS
Sølv Trollkrabben AS
Bronse Reinhartsen AS
Kontakter
Robert Holmøy ErikssonAdministrerende direktør
Tel:+47 73 84 14 00Tel:+47 950 68 797robert@sjomatbedriftene.noOm Sjømatbedriftene
Sjømatbedriftene er en nasjonal, politisk uavhengig næringsorganisasjon som representerer alle ledd i sjømatnæringen fra produksjon til salg. Vårt formål er å utvikle sjønæringene på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. På samme tid skal vi ivareta medlemmenes interesser – både næringspolitisk, økonomisk, faglig og sosialt.
Følg pressemeldinger fra Sjømatbedriftene
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sjømatbedriftene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Sjømatbedriftene
Regjeringen øker permitteringstiden fra 26 til 52 uker for fiskeindustrien – Sjømatbedriftene ber om at endringen må tre i kraft nå.4.7.2024 14:22:52 CEST | Pressemelding
Sjømatbedriftene har jobbet hardt og lenge med å få utvidet dagpengeperioden for de permitterte i fiskeindustrien, fra 26 til 52 uker innenfor en periode på 18-måneder. Det er en stor seier at vi endelig har fått med oss regjeringen til å utvide permitteringsperioden. Endringene vil bidra til å sikre inntekt til personer som har vært lenge permittert, og ikke minst skape økt forutsigbarhet for arbeidsgiverne.
Sjømatbedriftene ber fiskeri- og havministeren omgjøre beslutningen om nedtrekk i 2024.31.5.2024 14:00:00 CEST | Pressemelding
Denne uken avholdt Sjømatbedriftene sitt landsmøte, og vedtok enstemmig en resolusjon hvor man ber regjeringen stanse årets nedtrekk i trafikklysordningen.
Sjømatbedriftene vil fornye og forbedre ferskfiskordningen27.5.2024 12:00:00 CEST | Pressemelding
Sjømatbedriftene mener ferskfiskordningen bør endres for å oppnå bedre tilgang på råstoff for industrien. Et av forslagene de nå har ute på høring hos sine medlemmer, er å inkludere trålere og konvensjonelle havfiskefartøy inn i ordningen.
Ber fiskeri- og havministeren stanse nedtrekket etter ny føring fra Stortinget17.4.2024 17:00:00 CEST | Pressemelding
Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, mener Myrseth bør stanse nedtrekket i trafikklysordningen etter de nye føringene som har kommet fra et bredt tverrpolitisk flertall i Stortinget.
Sjømatbedriftene: Vil halvere dødeligheten innen 203012.3.2024 09:37:18 CET | Pressemelding
62,7 millioner oppdrettslaks døde i sjøfasen i 2023 og nådde aldri fiskedisken. Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson, mener dette er for dårlig og at vi som næring må sette oss klare mål. En klar målsetning må være å halvere dødeligheten innen 2030.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom