Universitetet i Stavanger (UiS)

Presseinvitasjon til Responskonferansen

Del

Onsdag 20. mars 2024 arrangeres Responskonferansen: En verden i endring – utenrikspolitikk for et konkurransedyktig norsk næringsliv i Rosenkildehuset i Stavanger. Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) og statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Tore Onshuus Sandvik (Ap) er blant deltakerne.

Logo for responsprosjektet

Konferansen arrangeres av Universitetet i Stavanger, i samarbeid med Næringsforeningen i Stavanger-regionen, NHO Rogaland, Innovasjon Norge, og ONS. Responskonferansen:. Arrangementet gjennomføres på oppdrag fra Utenriksdepartementet og er en del av Responsprosjektet.

Et overordnet spørsmål for konferansen i Stavanger er hvordan regjeringens utenrikspolitikk bør innrettes for å ivareta norske økonomiske interesser, næringsliv og verdiskaping i lys av en mer komplisert handels- og sikkerhetspolitisk hverdag. Regjeringen ønsker at konferansen skal bidra med innspill til den kommende Stortingsmeldingen om hvordan norsk handelspolitikk og virkemidler for handel og investeringer kan bidra til grønn omstilling.

Du møter utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, Tore Onshuus Sandvik (Ap) og ledende aktører i akademia og næringslivet.

Presse som ønsker å delta bes melde seg på per e-post til ole.k.bratset@uis.no

Program

08:30 Registrering og kaffe

09:00 Velkommen og praktisk informasjon, ved Klaus Mohn, rektor, Universitetet i Stavanger.

09:10 Utenrikspolitikk for et konkurransedyktig norsk næringsliv, ved Espen Barth Eide, utenriksminister (Ap).

09:30 Sikkerhetspolitisk paneldiskusjon, ved Ole Andreas Engen, UiS, Fride Solbakken, Maritimt Forum, Karoline Myklebust Linde, Laerdal Global Health - Moderator: Harald Minge, Næringsforeningen i Stavanger-regionen

10:05 Pause og nettverksbygging.

10:20 Handels- og næringspolitikk for et konkurransedyktig norsk næringsliv, ved Tore Onshuus Sandvik, statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet.

10:35 Handel- og handelsavtaler: paneldiskusjon med Torfinn Harding, UiS, Marianne Olsnes, Norske Shell, Lars Rotseth, Kverneland Group og Andreas Kvame, Grieg Seafood - Moderator: Kari Holmefjord Vervik, Innovasjon Norge

11:10 Mulighetene i grønn omstilling: paneldiskusjon, ved Ragnar Tveterås, UiS, Ingvild Meland, Nysnø, Svein Kvernstuen, Beyonder og Arve Rettedal, Equinor - Moderator, Anne Blomberg, ONS

11:45 Oppsummering

11:50 Lunsj og nettverksbygging.

Møteleder: Klaus Mohn, Universitetet i Stavanger.

Arrangementet finner sted hos Næringsforeningen i Stavanger-regionen i Rosenkildehuset, Strandkaien 6 4005, Stavanger.

Kontakter

Guri SolbergKontaktperson Utenriksdepartementet

Tel:92219769

Sofie Dege DimmenKontaktperson Nærings- og fiskeridepartementet

Tel:93222005

Om oss

Universitetet i Stavanger har en innovativ og internasjonal profil og er en drivkraft i kunnskapsutviklinga og endringsprosesser i samfunnet. Samfunnsoppdraget vårt er å utfordre det velkjente, utforske det ukjente.

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Stavanger (UiS) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Stavanger (UiS)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye