Ny fraktrute mellom Oslo og Chengdu for å styrke handelen med Kina

Del

Avinor annonserer lanseringen av en ny, dedikert fraktrute drevet av Beijing Capital Airlines, som vil forbinde Oslo Lufthavn direkte til Chengdu Tianfu International Airport, med en mellomlanding i Astana, Kasakhstan. Denne fraktruten er et viktig tiltak for å møte den økende etterspørselen etter effektiv transport av varer, spesielt sjømat, mellom Norge og Kina.

Illustrasjonsbilde av frakt som lastes om bord i et fraktfly
Illustrasjonsbilde av frakt som lastes om bord i et fraktfly Envato Elements

Oppstart 4. april med Airbus A330-300
Ruten, som starter den 4. april, vil tilby tre ukentlige avganger på tirsdager, torsdager og lørdager, operert med Airbus A330-300, og håndteres av OSCC som handling agent.

Forkorter transporttiden betydelig
– Denne ruten representerer en betydelig mulighet for sjømatnæringen i Norge, sier fraktsjef i Avinor Eva Beate Lande. – Med en kapasitet til å sende 210 tonn fersk fisk direkte til det kinesiske markedet hver uke, forkorter vi transporttiden betydelig. Dette er kritisk for å nå våre partnere i Kina raskere, spesielt nå som markedet åpner seg etter langvarige Covid-19 restriksjoner. Vi har sett en kraftig økning i sjømateksport til Kina siden 2019, og det er avgjørende å ha direkteruter som denne for å støtte videre vekst.

Fokus på norsk sjømat
Hovedformålet med denne fraktruten er transport av norsk sjømat, med et spesielt fokus på laks. Avinor og Beijing Capital Airlines arbeider også for å sikre at flyene blir fylt med importvarer til Norge, for å optimalisere retningsbalansen for ruten. – Med en lastekapasitet på omtrent 70 tonn per flyvning, styrker vi ikke bare vår evne til å eksportere norsk sjømat, men også muligheten til å importere varer som er viktige for Norge, legger Lande til.

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

En milepæl for omstilling til null- og lavutslippsluftfart22.3.2024 12:15:00 CET | Pressemelding

-Det er veldig positivt at regjeringen setter av 1 milliard kroner til å fremskynde overgangen til null- og lavutslippsluftfart i Nasjonal transportplan for perioden 2025-2036. Dette er kraftfulle signaler til luftfarten og svært viktig for å sette fart på omstillingen. Alle ønsker å fase inn fremtidens fly så raskt som mulig. Ressurser til utbygging av infrastruktur er avgjørende for at vi skal være klare når de første null- og lavutslippsflyene kommer, sier konsernsjef i Avinor, Abraham Foss.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye