Pitch Forlag

Ellen Alstad: - "Pushwagner og jeg elsket, sloss og hatet hverandre!"

Del

Pushwagner er blitt en av våre viktigste samtidskunstnere. Men veien dit har vært brokete. Dette er historien om et par som elsker og hater hverandre – i en periode der noen av Pushwagners største verk blir skapt i en evig runddans av fattigdom, rus og stor kunst. 

Ellen og Terje, nyforlovet på Kunstnernes Hus
Ellen og Terje, nyforlovet på Kunstnernes Hus Anne Sondov 1982

Den 15. mars lanseres Pushwagner og jeg – en kjærlighetshistorie. Ellen Elisabeth Alstad var gift med Terje Brofos, bedre kjent som Pushwagner, i nesten femten år, og dette er hennes historie om deres liv og kunstnerskap.

Forlot barna for Pushwagner og kunstnerlivet

På starten av 1980-tallet lengter Ellen Elisabeth Alstad etter å leve av og for kunsten da hun ved en tilfeldighet treffer den mystiske og gåtefulle Pushwagner på en fest i Oslo. «Det er mannen jeg ville ha, det er ham og ingen annen,» forteller hun om det første møtet. Ellen velger å forlate de tre barna sine hos eksmannen på Røros for å forfølge kunstnerdrømmen i Oslo sammen med Pushwagner: «Såre følelser skar meg i brystet. Jeg hadde byttet dem ut mot dette; friheten til å være kunstner.»

Et turbulent, rusfylt og voldelig samliv

«Vi arbeidet, elsket, slåss og festet,» skriver Ellen om sitt turbulente samliv med Pushwagner. Et liv der alt må vike for kunsten. Sammen og hver for seg skaper de fantastiske bilder, men rusen og det å hele tiden leve fra hånd til munn tærer på samlivet. 

Telemark, New York og Paris

Boken er et intenst drama med scener fra Oslo, Telemark, New York og Paris på 80- og 90-tallet. Vi får et unikt innblikk i livet til en av Norges største kunstnere – dette er en ærlig og ufiltrert beretning fortalt med mye varme og som Ellen ser tilbake på helt uten bitterhet: «Vi var forent i 15 år. Det var en eksplosjon, et jordskjelv som rystet oss inn i margen. Jeg tilgir deg alt, og jeg vet du tilga meg.»

 

Ellen Elisabeth Alstad (f.1950) er født i Skien, men vokste opp i Bærum. Hun er utdannet fra Kunst og Håndverkskolen i Oslo, og levde og jobbet sammen med Pushwagner i 15 år. De var gift i 13. Hun bor i dag i Asker. 

Ta kontakt for anmeldereksemplar eller intervju.

Lansering 15. mars.

null
Den brutalt ærlige "Pushwagner og jeg - en kjærlighetshistorie" lanseres 15.mars Pitch forlag 2024

Kontakter

Bilder

Den brutalt ærlige "Pushwagner og jeg - en kjærlighetshistorie" lanseres 15.mars
Den brutalt ærlige "Pushwagner og jeg - en kjærlighetshistorie" lanseres 15.mars
Pitch forlag, 2024
Last ned bilde
Bokaktuelle Ellen Elisabeth Alstad forteller åpenhjertig om sitt ekteskap til Pushwagner
Bokaktuelle Ellen Elisabeth Alstad forteller åpenhjertig om sitt ekteskap til Pushwagner
Pitch forlag
Last ned bilde
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye