Ticket Feriereiser

Hit reiser vi i påsken

Del

Påsken er populært for en ferietur til utlandet, og 13 prosent sier de planlegger en utenlandsreise i påsken ifølge Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse. Mange nordmenn reiser sørover, gjerne til solfylte strender eller en av Europas storbyer. Det mest populære reisemålet i årets påskeferie er Gran Canaria etterfulgt av Bangkok og Alicante, viser fersk bookingstatistikk fra Ticket.

– Påsken er en fantastisk tid for en utenlandsreise. De fleste har ikke hatt fri siden juleferien, vi har mange kalde og mørke måneder bak oss i år, og sommeren er fortsatt et stykke unna. Da ønsker mange av oss å benytte anledningen til å fylle på energilagrene med en utenlandsreise, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Gran Canaria er det klart mest populære reisemålet i årets påskeferie. Øya har noe for alle, og den tidlige påsken gjør at mange velger seg Kanariøyene for å være sikker på sol og varme.  Fem storbyer ligger på årets påskeliste, og det er de klassiske byene som dominerer. Ny på listen er Barcelona og Milano som begge byr på deilig temperatur, koselig byvandring, vakker arkitektur, og nydelige mat.

– I påsken 2019 var storbyer i fokus, med klassiske byer som Amsterdam og New York. Men i år ser vi et større ønske om byer som er forbundet med sol, varme og kafeliv. Den lange vinteren og forholdsvis tidlige påsken kan være en forklaring på hvorfor nordmennene velger å seg varme byer for å møte våren, sier Ellen Wolff Andresen.

London er storbyen som «alltid» ligger på alle topplister, så også denne påsken. For mange er dette selve byen med stor B og de vender tilbake gang på gang. Utvalget av alt fra restauranter, kafeer, shopping, natteliv, kunst og kultur er enormt, samtidig som mange av områdene i byen snarere kjennes som en pittoresk småby enn en gigantisk verdensmetropol.

For dem som hovedsakelig er ute etter sol og bad, er alltid like populære Gran Canaria en klar favoritt for en strandferie. Thailand fortsetter også å være populært blant nordmenn, der Bangkok forblir på årets toppliste.

Nordmenn har virkelig fått øynene opp for Alicante, og reisemålet har ligget høyt på listene helt siden våren 2023. Alicante har ikke bare en behagelig gjennomsnittstemperatur på 20 grader i april – den har også koselige gater, vakker arkitektur, for ikke å snakke om det vakre Castillo de Santa Bárbara, som tiltrekker seg besøkende hele året.

De mest populære reisemålene i påsken

  1. Gran Canaria (2)
  2. Bangkok (1)
  3. Alicante (3)
  4. London (5)
  5. Tenerife (ny)
  6. Paris (10)
  7. Barcelona (ny)
  8. Milano (ny)
  9. Roma (7)
  10. Malaga (4)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, bestillinger frem til 11. mars for reiser med avreise i påsken i 2024, respektive 2023. Tallene i parentes er plasseringen påsken 2023.

Nøkkelord

Kontakter

Om Ticket

Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 67 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Oppdagelseslysten øker – stadig flere ønsker å besøke nye reisemål4.6.2024 09:30:00 CEST | Pressemelding

Nordmenn er glade i sol- og badeferier, og den viktigste grunnen til å reise utenlands er for å få sol og varme. Etter pandemien har vi prioritert velkjente reisemål fremfor å oppdage nye, en trend som nå ser ut til å avta. 36 prosent oppgir at den viktigste grunnen til å reise er å oppdage nye reisemål, og 22 prosent prioriterer eventyrreiser fremfor annen reising. Dette ifølge Tickets Kantar SIFO-undersøkelse.

Vi velger bort sommerreisen til fordel for lavsesong.10.5.2024 09:30:00 CEST | Pressemelding

Reiselysten er fortsatt høy og 64 prosent oppgir at de kommer til å reise utenlands på ferie i år, mot 45 prosent som oppga det samme i 2023. I år er det imidlertid 44 prosent (av de 64 %) som planlegger å reise i sommerferien, mot 50 prosent i fjor og 78 prosent før pandemien, ifølge reisebyrået Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse. Dette viser en trend om at vi ønsker å reise utenfor høysesongen og heller spre reisene mer utover året.

Få en forsmak på sommeren uten trengsel – her finner du de autentiske spanske perlene29.4.2024 14:00:00 CEST | Pressemelding

Spania har de siste årene vært nordmenns ubestridte favorittreisemål - og det vil det også være i 2024. Tall fra Tickets Kantar SIFO-undersøkelse viser at de aller fleste (16 prosent) velger Spania som landet de aller helst vil besøke i år. Reisemål som Palma, Malaga og Gran Canaria er klassikere som er på toppen år etter år. For å oppdage noe nytt, ikke så turisttungt, er Estepona, Cadiz og San Sebastian perler som bør oppleves.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye