Hvorfor skal universitetene samarbeide med arbeidslivet?
Hvordan kan samfunn og forskning lære av hverandre? Velkommen til seminar om erfaringene fra samarbeidet mellom OsloMet og Bydel Søndre Nordstrand.

I stortingsmelding 16 (2020-2021) står det: "Skal vi lykkes med omstillingene som vi står overfor, må arbeidslivet og høyere utdanning spille sammen."
Dette jobber vi med i satsingen og prosjektet OsloMet Holmlia.
Utgjør tilstedeværelsen til OsloMet på Holmlia og samarbeid med Bydel Søndre Nordstrand en forskjell? Hvilke forskningsprosjekter og samarbeid har blitt gjennomført og satt i gang?
Velkommen til seminar!
Når: 13. mars kl. 12-15
Hvor: OsloMets lokaler på Holmlia, Holmliaveien 75, 5. etasje.
Program
- 12.00: Velkommen
- 12.20: Søndre Media: Samarbeid om ungdommens påkobling og mediedeltakelse med Dagny Stuedahl, professor ved OsloMet og Marius Strøm Pettersen, kommunikasjonsrådgiver i Bydel Søndre Nordstrand
- 12.45: BIG "Bridging the information": Samarbeid om forskningssøknad med Marit Haldar, professor ved OsloMet, Michael Riegel, professor på SimulaMet og Frode Thorjussen, avdelingsdirektør samfunn og innbyggerdialog i Bydel Søndre Nordstrand
- 13.05: Pause
- 13.20: Samarbeid om minipraksis i Aktivitetsskolen (AKS) og barnevern med Anita Sundnes, førsteamanuensis ved OsloMet, Svein Fuglestad, førstelektor ved OsloMet og Melisa Sorouri, baseleder i Bydel Søndre Nordstrand
- 13.45: Samarbeid om utvikling av emner: Mangfoldsledelse i barnehagen med Marcela Montserrat Fonseca Bustos, universitetslektor ved OsloMet, Cecilie Thun, førsteamanuensis ved OsloMet og Lars Embretsen, styrer i Bydel Søndre Nordstrand
- 14.05: Pause
- 14.10: Hvor er mine brødre? Samarbeid om rekruttering til høyere utdanning med Sahaya Kaithampillai, Mobariz Ahmed, Alex Angeltvedt og Hamza Iqbal
- 14.35: Spørsmål til salen: Hvordan kan en bydel og et universitet samarbeide? Hva kan vi lære av hverandre?
Seminarleder: Mette Tollefsrud, prosjektleder OsloMet Holmlia.
Nøkkelord
Kontakter
Kamilla BrandalKommunikasjonsrådgiverOsloMet
Fakultet for samfunnsvitenskap
Pål Arne KvalnesKommunikasjonsrådgiverOsloMet, kommunikasjon
Jobber med kommunikasjon for fakultet for samfunnsvitenskap, Kompetansesenter for arbeidsinkludering (KAI), Forskningssenter for digitalisering av offentlige tjenester og sosialt medborgerskap (CEDIC), Diversity Studies Centre Oslo (DISCO) og Storbybarn ved OsloMet.
Om oss
OsloMet – storbyuniversitetet har cirka 22.000 studenter og 2.600 ansatte, og har studier i Pilestredet og på Kjeller.
OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.
OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.
Følg pressemeldinger fra OsloMet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra OsloMet
SIFOs referansebudsjett er oppdatert med 2025-tall20.5.2025 11:22:06 CEST | Pressemelding
Månedlige utgifter i referansebudsjettet har økt med rundt 1170 kroner for en eksempelfamilie siden februar i fjor.
Asbjørnsen og Moe fortellermaraton 8. – 10. mai5.5.2025 08:27:11 CEST | Pressemelding
Alle de norske folkeeventyrene som ble samlet og utgitt av Asbjørnsen og Moe i 1851, skal fortelles løpet av en tre dagers maratonforestilling på OsloMet.
Flere unge vil bli sykepleier og lærer28.4.2025 11:00:00 CEST | Pressemelding
Antall søkere til sykepleie- og lærerutdanning ved OsloMet øker betydelig. – Gledelig at flere velger noen av de viktigste yrkene i samfunnet, og at trenden snur for lærerutdanningen, sier rektor Christen Krogh.
Pressekonferanse: Søkertall til høyere utdanning22.4.2025 10:50:53 CEST | Presseinvitasjon
Årets søkertall til høyere utdanning blir kjent mandag 28. april kl. 11.00. Kunnskapsdepartementet og OsloMet inviterer til pressekonferanse.
Lanserer bildeordbok på romanes1.4.2025 14:00:09 CEST | Pressemelding
I forbindelse med den internasjonale romdagen 8. april lanserer Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) ved OsloMet den digitale bildeordboken Bildetema på romanes. Romanes er romenes morsmål og har status som nasjonalt minoritetsspråk i Norge. Bildeordboka blir en av svært få skriftlige ressurser på romanes.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom