Avinor

Passasjertala for februar: Sterk vekst utanlands men flat utvikling innanlands

Del

3,5 millionar reisande nytta Avinor sine lufthamner i februar. 

Mikkel Moxness Avinor

- Den  gode utviklinga i talet på utanlandsreisande frå januar held fram i februar. Samanlikna med februar i fjor er veksten på utanlandsreisande heile 14 prosent. Talet på innanlandsreiser auka 6 prosent, seier Abraham Foss, konsernsjef i Avinor.  -Dette er og eit framhald av trenden frå fjoråret der utanlandstrafikken driv utviklinga, medan innlandstrafikken flatar ut, forklarar Foss.

Korrigert for skuddårsdagen blir veksten 1 % for innland og 10 % for utland, samla er det 4 % vekst.

Passasjertal 

2 151 462 passasjerar reiste innanlands i februar, og 1 358 725 utanlandsreisande i februar,

Flyrørsler 

Avinor hadde 51 554 kommersielle flyrørsler i februar. Det er 3 prosent fleire enn i februar i 2023. [RS2] [FF3] 

Droneflyging

I februar vart det meldt inn 1267 flygingar med drone i Ninox Drone - Avinor sitt system for handtering av dronar.  –Dette er nesten ei dobling av talet på flygingar samanlikna med februar 2023, seier Mats Gjertsen som leiar Avinor sitt droneprogrammet. 

- Dette er sterke tal i ein vintermånad. Vi trur at talet på  flygingar vil halde fram å auke dei neste månadene, nå som vi går mot vår, med høgre temperaturar og meir stabilt vêr, avsluttar Gjertsen.

Sjå fleire tal frå Avinor her: https://avinor.no/konsern/om-oss/trafikkstatistikk/trafikkstatistikk

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Dokumenter

Om Avinor

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 2.800 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og kommersiell virksomhet på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

En milepæl for omstilling til null- og lavutslippsluftfart22.3.2024 12:15:00 CET | Pressemelding

-Det er veldig positivt at regjeringen setter av 1 milliard kroner til å fremskynde overgangen til null- og lavutslippsluftfart i Nasjonal transportplan for perioden 2025-2036. Dette er kraftfulle signaler til luftfarten og svært viktig for å sette fart på omstillingen. Alle ønsker å fase inn fremtidens fly så raskt som mulig. Ressurser til utbygging av infrastruktur er avgjørende for at vi skal være klare når de første null- og lavutslippsflyene kommer, sier konsernsjef i Avinor, Abraham Foss.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye