Fritt Ord

Fritt Ord – Queendom – film og samtale med Agniia Galdanova og Igor Myakotin 9. mars kl 17.45

Del

KOMMER TIL NORGE LØRDAG: Stiftelsen Fritt Ord og Human internasjonale dokumentarfilmfestival inviterer til visning av «Queendom» og samtale med regissør Agniia Galdanova og produsent Igor Myakotin etter filmen på Vega Scene 1 i Oslo lørdag 9. mars 2024 kl. 17.45.

Scene fra Queendom
Scene fra Queendom Bildet kan brukes til all omtale av filmen.

  Queendom
  Gena, en skeiv kunstner fra en liten by i Russland, kler seg i ekstravagante kostymer laget av trash og tape, og protesterer mot myndighetene i Moskvas gater. Gena som er 21 år, er født og oppvokst i Magadans barske gater, en kjølig utpost i Sovjets Gulag. Hun skaper radikal performance i offentlige rom som blir en ny form for kunst og aktivisme. Hun ønsker å endre folks oppfatning av skjønnhet og skeivhet og rette oppmerksomheten mot trakasseringen av LGBTQ+-miljøene. Genas opptreden er ofte mørk, underfundig, stemningsfull og skeiv – en manifestasjon av hennes underbevissthet. Men den kommer med en pris.

  Samtale etter filmen
  Regissør Agniia Galdanova og produsent Igor Myakotin vil snakke om kunst og aktivisme, hvordan det er å arbeide i eksil og skape virkninger i hjemland som er styrt av autoritære regimer. De vil også diskutere hva som skjer i Russland i dag etter at den nye loven som forbyr LGBT-bevegelsen ble vedtatt i november i fjor.

  Agniia Galdanova 
  Agniia Galdanova har fått støtte fra Sundance og IDFA. Hennes tidligere film «One Step Forward, One Step Back» om en families drøm om å leve langt fra sivilisasjonen i Altajfjellene hadde premiere på Message to Man International Film Festival. Agniia Galdanovas nye film «Queendom» om den unge skeive kunstneren Gena Marvin hadde premiere på SXSW i 2023 og vises i dag på festivaler i hele verden. «Queendom» fikk NEXT:WAVE Jury Award under CPH:DOX i fjor.

  Agniia Galdanova 

  Igor Myakotin
  Igor Myakotin som har produsert «Queendom» i samarbeid med Agniia Galdanova var også co-produsent for dokumentarfilmen «Welcome to Chechnya» (Sundance, Berlinale 2020). I 2022 var han Sundance Producing Fellow og kom på listen over «40 Under 40» som jobber i dokumentarfilmbransjen av DOC NYC.

  Fritt Ord har støttet «Queendom».

  Arrangementet foregår på engelsk, og varer fra 17.45 til 20.30.

  Billetter: lenke for kjøp

  Nøkkelord

  Kontakter

  Bilder

  Igor Myakotin
  Igor Myakotin
  Last ned bilde
  Agniia Galdanova
  Agniia Galdanova
  Last ned bilde

  Lenker

  Om oss

  Fritt Ord er en allmennyttig privat stiftelse som arbeider for å fremme ytringsfrihet, offentlig debatt, kunst og kultur.

  I vedtektene våre heter det: «Stiftelsen Fritt Ords fremste formål er å verne om og styrke ytringsfriheten og dens vilkår i Norge, særlig ved å stimulere den levende debatt og den uredde bruk av det frie ord. Fritt Ord kan også støtte andre sider ved norsk kultur, i første rekke den del av kulturen som gjør bruk av ordet.»

  Følg pressemeldinger fra Fritt Ord

  Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fritt Ord på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

  Siste pressemeldinger fra Fritt Ord

  I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

  Besøk vårt presserom
  HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye