Mercedes-Benz Norge

Salgsstart for nye Mercedes-Benz eSprinter

Del

Nye eSprinter imponerer med en kombinert WLTP-rekkevidde på opptil 440 kilometer, god lastekapasitet og tilhengerfeste. Nå er den klar for bestilling, med en startpris på kr. 941.624,- (ekskl. mva og levering), for eSprinter PRO som lukket varebil. De første bilene forventes på norske veier i løpet av våren.

Mercedes-Benz eSprinter

- Nye eSprinter understreker Mercedes-Benz Vans sitt seriøse engasjement for elektriske nyttekjøretøy. Med en batterikapasitet på hele 113 kWt, byr nye eSprinter på en imponerende rekkevidde på opptil 440 kilometer. Samtidig er den designet for å imøtekomme en rekke kundebehov, og prioriterer allsidighet samt fleksibilitet, sier konserndirektør Thorbjørn Myrhaug i Mercedes-Benz Norge, hos Bertel O. Steen.

Stor batteripakke og lang rekkevidde 
Nye eSprinter leveres med en batteripakke på 113 kWt, og vil senere i år også bli tilgjengelig med 81 kWt tilgjengelig batterikapasitet. Den største av batteripakkene gir en imponerende rekkevidde på opptil 440 kilometer i henhold til WLTP-normen. Med den innebygde ombordladeren (AC) er maksimal ladeeffekt på 11 kW, mens ved hurtiglading (DC) kan eSprinter lade med maksimal effekt på 115 kW. Med den største batteripakken vil lading fra 10 – 80 % være unnagjort på ca. 42 minutter.

Tre ulike kjøremoduser, Comfort, Economic og Maximum Range, gir mulighet for tilpasning av ytelse og energiforbruk til nye eSprinter. Fire ulike nivåer for energigjenvinning (D-, D, D+, D++) kan også velges manuelt, i tillegg til D Auto, der bilen automatisk styrer intensiteten på regenereringen i henhold til trafikksituasjonen. 

Batteriteknologien benytter litiumjernfosfat, noe som eliminerer bruken av kobolt eller nikkel, og er spesielt egnet for nyttekjøretøy takket være lang levetid. En aktiv termisk styringsenhet sikrer at batteriet er så effektivt som mulig, og varmepumpe er standard. Alt i alt gjør dette nye eSprinter svært godt egnet for allsidig bruk, både for bykjøring og for lengre avstander.

Mercedes-Benz%20eSprinter

Den elektriske drivlinjen
Hovedkomponentene i den elektriske drivlinjen i nye eSprinter har to nyutviklinger: den effektive motoren og den avanserte elektriske bakakselen. Begge er for første gang installert på en elektrisk varebil fra Mercedes-Benz. Den elektriske motoren er tilgjengelig med 150 kW toppeffekt og leverer et dreiemoment på opptil 400 Nm.

Kombinasjonen av den effektive motoren og den avanserte elektriske bakakselen gir fordeler med tanke på ombygginger og varianter med ulike lengder på kjøretøyet (A2 og A3), maksimal totalvekt (opp til 4,25 tonn), samt muligheten til å trekke tilhengerlast på opptil 2.000 kg. Maksimalt lastevolum på eSprinter er på 14 m3.

En modulær utforming for maksimal allsidighet
Nye eSprinter er basert på en plattform bestående av tre moduler, noe som også bidrar til at det er enkelt å tilpasse til flere kjøretøyvarianter. Modulen i front inneholder høyspentkomponentene og kan kombineres med alle varianter uavhengig av akselavstand og batteristørrelse. Det integrerte batteriet er plassert i sentermodulen. Denne plasseringen gir bilen et lavt tyngdepunkt, noe som påvirker kjøreegenskapene på en positiv måte. Den bakre modulen huser den kompakte og kraftige elektriske motoren, som driver bakakselen. Det modulære konseptet gir gode synergieffekter og fordeler i produksjonen.

Mercedes-Benz%20eSprinter

Nyheter innen sikkerhet og funksjonaliteter
Den nye eSprinter vil ha mye standardutstyr, der blant annet aktiv bremseassistent, regnsensor, tretthetsovervåking, intelligent hastighetsassistent og cruise-kontroll er standard i samtlige varianter. Assistentsystemer som overvåker blindsone og dekktrykk er også en del av standardpakken. Det samme gjelder aktiv kjørefeltassistent, ryggekamera og elektrisk innfellbare sidespeil.

Brukere av nye eSprinter kan også glede seg over at den nyeste versjonen av multimediasystemet MBUX med midtplassert berøringsskjerm på 10,25 tommer er standardutstyr. Systemet tilbyr blant annet intelligent navigasjon med for eksempel trafikkinformasjon i sanntid og aktiv rekkeviddestyring. Om systemet er koblet til en Mercedes me-konto, får brukeren et enda større utvalg tjenester og funksjoner som gjør kjørehverdagen enklere og mer effektiv.

Også nytt multifunksjonsratt med varme, slik som man finner i flere av personbilene, er standard i eSprinter. Dette gir varsel dersom føreren ikke har hendene på rattet, og oppvarmingen aktiveres ved stemmestyring eller via MBUX-enheten.

Oppgradert parkeringspakke med 360-graders kamera og 3D-visning blir også tilgjengelig i den nye eSprinter.

Mercedes-Benz%20eSprinter

Pris:

eSprinter (113 kWt)

Fra kr. (inkl. engangsavgift, ekskl. mva og levering)

941.624,-

Tekniske data:

eSprinter (113 kWt)

Motor

Permanent synkron motor (PSM)

Effekt

150 kW (80 kW kontinuerlig effekt)

Batterikapasitet

113 kWt

Maksimalt dreiemoment

400 Nm

Toppfart

120 km/t

WLTP-rekkevidde

440 km

Maks. ladeeffekt

AC: 11 kW, DC: 115 kW

Drivlinje

Bakhjulsdrift

Tillatt totalvekt

4.250 kg

Tillatt tilhengerlast

2.000 kg

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra Mercedes-Benz Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mercedes-Benz Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mercedes-Benz Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye