Universitetet i Bergen (UiB)

Gaza: Forskerblikk på nåtid, fortid og fremtid

Del

Universitetet i Bergen inviterer til en konferanse om krigen i Gaza onsdag 13. mars.

FN i Gaza. April/mai 1957, fra en skoleklasse på Gazastripen. Bildet er en del av utstillingen Mer enn det humanitære blikket, som blir vist under konferansen 13. mars.
FN i Gaza. April/mai 1957, fra en skoleklasse på Gazastripen. Bildet er en del av utstillingen Mer enn det humanitære blikket, som blir vist under konferansen 13. mars. Jørgen Grinde

Konferansen har tittelen «Gaza: Forskerblikk på nåtid, fortid og fremtid» og arrangeres onsdag den 13. mars i Universitetsaulaen i Bergen. Den er gratis og åpen for alle. I tillegg arrangerer UiB en solidaritetskonsert i Universitetsaulaen tirsdag den 19. mars, med blant annet musikere fra Griegakademiet. 

– Vi ønsker å bidra bredt med kunnskap om krigen og konfliktene som har skapt den. En dagskonferanse er en anledning til å se sammenhenger, også i tid. Akkurat nå er verdenssamfunnet naturligvis mest opptatt av den humanitære katastrofen og de store tapene av sivile liv vi ser i Gaza, men det er også viktig, for å forstå, å se bakover i tid, sier rektor ved UiB Margareth Hagen.

Finn program for konferansen og påmelding her.

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye