Teater Manu

Mange arrangementer på Teater Manu

Del

I løpet av mars, april og mai er det mye som skjer på Teater Manu. Vi presenterer blant annet en teaterforestilling inspirert av Munchs Livsfrise. Manu Ung har premiere på Snøhvit og de syv ninjaene. Vi gjentar suksessen med Hands Up som vi arrangerte sammen med og Døves Media. Og ikke minst så skal vi ut på tur med et nytt eventyr for de minste. 

null

"Snøhvit og de syv ninjaene"


Den 16. mars har Manu Ung premiere på ungdomsforestillingen «Snøhvit og de syv ninjaene».

"Snøhvit og de syv ninjaene" er en unik og spennende forestilling, en nyskapende tolkning av den klassiske historien vi alle kjenner og elsker. Gjennom kreativitet og dyktighet har Manu Ung omarbeidet historien og introduserer en ny dimensjon av spenning og action, der Snøhvit er en eventyrlysten heltinne som allierer seg med ninjaer for å overvinne utfordringer og onde krefter.

Denne forestillingen blir en opplevelse full av spenning og underholdning for hele familien. Det er en unik mulighet til å oppleve en kjent historie på en helt ny måte, med en spennende vri som vil appellere til både store og små.

Manu Ung er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

P.S. Forestillingen vil stemmetolkes for de som ikke forstår norsk tegnspråk.


For mere info her

null

"Livsfrisen"


Edvard Munch er den norske kunstmaleren som har satt tydeligst spor internasjonalt. Hans brudd med realismen som hadde dominert norsk og europeisk kunst i 1880-årene skapte i sin tid ramaskrik, men ga ham samtidig en betydelig posisjon i utviklingen av det moderne maleriet. Det er få i verden som ikke gjenkjenner blant annet «Skrik» ...

Mange har også blitt inspirert av Munchs «Livsfrisen», som representerer ett av Munchs mest betydningsfulle verker, med temaer som kjærlighet, angst og død. Verkene trenger dypt inn i menneskets følelser.

Teater Manu har invitert den skotske scenekunstneren Rames Meyyappan til Norge for å skape teater med utgangspunkt i Edvard Munchs malerier. I teatersalen setter kunstnere fra fire forskjellige land hverandre i stevne. De har med seg sin kultur og sine referanser fra Norge, Sverige, Polen og Skottland. Og fra Singapor. Oppgaven de fikk var å bruke Munchs fantastiske univers til å skape en forestilling om menneskets innerste sjel, om livet, døden og kjærligheten. De har stoppet opp ved et av hans hovedverk, «Livsfrisen», som består av en rekke av hans mest kjente malerier; «Madonna», «Skrik», «Sjalusi», «Vampyr», «Kyss», «Døden i sykeværelset» og «Livets dans», for å nevne noen. 

Forestillingen «Livsfrisen» er ikke et forsøk på å gjenskape Munchs malerier. Det er heller en en utfordring til oss selv og til vårt publikum. La oss bruke maleriene hans til å forstå noe om hva det er å være menneske. Derfor spør vi; Hva er livet, hva er kjærligheten, hva er døden? Hvor i Munchs verden gjenkjenner du ditt eget liv og din egen skjebne?


For mere info, gå inn på nettesiden vår: www.teatermanu.no

null

"Hands Up"


I fjor samarbeidet Teater Manu og Døves Media om en tegnspråklig stand up-kveld en kveld hvor forskjellige komikere sto på scenen og fortalte morsomme historier. Det ble en suksess, og mange har spurt om vi kan gjenta arrangementet.

Det kan vi selvfølgelig. 3. og 4. mai 2024 kommer «Hands Up» tilbake til Teater Manu.

De tre kjente stand up-artistene, Florian Tirnovan, Galvin Lilley og Diorik Olgeirsson er invitert omigjen sammen med flere nye artister.

Denne gangen inviterer vi i tillegg til en workshop 2. mai, hvor interesserte stand up-artister kan komme og la seg inspirere av Florian, og – hvis de vil - delta på de kommende to kvelder. Se mer informasjon om arrangementet på Facebook-siden vår.

https://www.facebook.com/reel/402026119082145

null

«Gullhår og de tre bjørnene»


Fortellerstund med Ipek D. Mehlum fra Teater Manu

Regi Janne Langaas
Språkdramaturg Sølvi Zuckermann

Da den engelske dikteren Robert Southey skrev historien om Gullhår og de tre bjørnene (The Story of the Three Bears) i 1848, visste han helt sikkert ikke at vi, nesten 200 år senere, fremdeles ville fortelle historien hans til våre barn.

Gullhår og de tre bjørnene er en klassiker. Fortellingen handler om en jente som er på tur i skogen, og som tilfeldigvis finner et hus. Hun banker på døren, men ingen svarer. Og så gjør hun det man ikke skal; Hun går inn og tar seg til rette. Som i så mange av de gamle eventyrene teller vi til tre gjennom eventyret; Gullhår prøver tre stoler, smaker på tre grøttallerkener og legger seg i tre senger. Når hun til slutt sovner i den tredje sengen, kommer bjørnepappa, bjørnemamma og bjørnungen hjem og oppdager henne. Når Gullhår våkner og ser de tre bjørnene, løper hun ut av huset og hjem til mammaen sin.

Eventyret kan tolkes på mange ulike måter. Det handler selvsagt om å gjøre noe som er forbudt. Å gå inn i huset til noen man ikke kjenner og spise og sove der, det gjør man bare ikke. Men det kan også handle om å være litt rampete – kanskje er det ikke så farlig det Gullhår gjør? Eller er det rett og slett litt modig? Det kan vi snakke sammen om …

Målgruppe fra 3 år
Tid ca 20 minutter
Fortellingen framføres på tegnspråk og stemmetolkes.
Sted: Bibliotekter i Norge.
Mere informasjon om dato og tidspunkter kommer på fortløpende på nettsiden vår www.teatermanu.no

null

Norsk tegnspråk er anerkjent som nasjonalt tegnspråk

Språkloven ble vedtatt av Stortinget 25. mars 2021 og trådte i kraft 1. januar 2022. Lovens § 1 gir myndigheter og forvaltning ansvar for å verne og fremme norsk tegnspråk. Av lovens § 7 går det fram at norsk tegnspråk som språklig og kulturelt uttrykk er likeverdig med norsk. Med dette er norsk tegnspråk anerkjent som et av de offisielle språkene i Norge.
Tekst fra Norges Døveforbund

Teater Manu er den eneste profesjonelle kulturinstitusjonen i Norge med tegnspråk som scenespråk. Derfor betyr denne dagen noe spesielt for oss. Vi vil gratulere deg med tegnspråkdagen.

Nøkkelord

Kontakter

Teater Manu er Norges nasjonale tegnspråkteater og spiller forestillinger over hele landet. I tillegg til samarbeid med norske teaterinstitusjoner og grupper har Teater Manu et høyt internasjonalt aktivitetsnivå og et stort nettverk. www.teatermanu.no - http://www.teatermanu.no/ Teatret har kontorer og en scene på Grünerløkka i Oslo. Vi er en tegnspråklig arbeidsplass med for tiden 12 ansatte, og produserer per idag ca 2 turnéforestillinger i året. I 2022 har teatret i tillegg startet ungdomskompaniet Manu Ung, som skal produsere forestillinger for og med ungdom, og bidra til å bygge teaterinteresse og kompetanse hos unge tegnspråkbrukere.

Følg pressemeldinger fra Teater Manu

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Teater Manu på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Teater Manu

Teater Manu får 2 millioner ekstra i 20243.12.2023 14:17:39 CET | Pressemelding

Teater Manu har i flere år søkt om økte økonomiske ressurser for å kunne produsere flere teaterforestillinger og prosjekter på norsk tegnspråk. De siste to årene har teatret særlig satset på teatertilbud for og med tegnspråklige barn og unge i Norge. Teater Manus teatersjef Janne Langaas har hatt flere møter med stortingspolitikere fra ulike partier. SV og Kathy Lie tok oss på ordet og løftet teatret i sitt alternative budsjett. Nå er budsjettforhandlingene avsluttet, og Teater Manu kan feire.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye