Sjømatbedriftene

NM i Sjømat 2024: Reinhartsen AS og Mikaels Laks AS vant NM i Sjømat

Del

Kåringen av Norges beste sjømatprodukt er i gang. NM i Sjømat 2024 starter i dag og varer til og med torsdag 7. mars. På konkurransens første dag ble det konkurrert i tre produksjonsklasser. Reinhartsen AS tok med seg to NM-gull, og Mikaels Laks AS gikk til topps i den tredje kategorien.

Norgesmesterskapet i Sjømat er en stor konkurranse for sjømatprodukter, og arrangeres av næringsorganisasjonen Sjømatbedriftene i samarbeid med NTNU Institutt for bioteknologi og matvitenskap. Det er påmeldt i overkant av 120 produkter til årets NM-konkurranse.

I dag har følgende produktklasser blitt bedømt:

  • Varmrøkt laks
  • Kaldrøkt ørret
  • Gravet laks

For å kunne skille produktene fra hverandre og utrope en vinner i den enkelte produktklasse er det satt ned en fagjury med flere dommere som har til oppgave å bedømme sjømatproduktene i hver enkelt produktklasse.  

Reinhartsen AS gikk til topps i produktklassene varmrøkt laks og kaldrøkt ørret. I klassen varmrøkt laks tok de hjem seieren med produktet varmrøkt laks m/koriander og chili. Helt siden 1931, har selskapet levert det beste av det meste innen sjømat. Selskapet er blitt en grossist i å hente hjem de gjeveste utmerkelsene. I tillegg til dagens to gullmedaljer har de fra tidligere mesterskap erobret 17 NM gull. Det har blitt 10 sølvmedaljer og 5 bronse. I 2020 vant Reidar Fredriksen og Reinhartsen AS det Norske måltid. Konkurransen kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge, og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling innen mat.

Mikael Laks AS, dagens andre norgesmester, er et familieeid røykeri som produserer røkt og gravet laks av høy kvalitet til matbevisste kunder. Det familieeide selskapet tok med seg ett NM-gull og to sølv fra dagens konkurranser. Dette gjør at selskapet kan skilte med totalt 10 NM-gull, 12 NM-sølv og 5 bronse. I Likhet med Reinhartsen har også Mikael Laks vunnet det norske måltid, noe de gjorde i 2019.

NM i Sjømat viktig for økt konsum av sjømat

Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson, forteller at det er med stolthet at Sjømatbedriftene arrangerer NM i Sjømat og dermed får gleden av å kåre Norges beste sjømatprodukter. Dette er produkter som folk flest har muligheten til å gå i butikken å kjøpe, og vinnerne vil kunne markedsføre produktet med gull, sølv eller bronsemerke alt etter hvilken de hentet med seg hjem fra konkurransen

-Jeg vil på vegne av Sjømatbedriftene få gratulere alle medaljevinnerne i dagens produktklasser. Konkurransen har i år vært beinhard, og det er utrolig mange produkter som holder svært høy kvalitet. Konkurransen har etter hvert blitt prestisjefylt og det betyr mye for bedriftene å gjøre det bra, sier Eriksson.

Robert Holmøy Eriksson forteller videre at NM-konkurransen er en meget viktig konkurranse for å få vist frem alle de gode sjømatproduktene som finnes på markedet.

-Vi håper konkurransen kan gi økt oppmerksomhet på sjømaten og ikke minst bidra til økt konsum av norsk sjømat. Vi må huske at sjømat er både utrolig godt, og det er sundt. Myndighetene har en ambisjon om at vi nordmenn bør spise mer sjømat og mindre rødt kjøtt ut fra et faglig helseperspektiv. Ambisjonen er å øke konsumet av sjømat med 20 pst frem mot 2025, avslutter Robert H. Eriksson. 

Dagens resultater

 Varmrøkt Laks

  1. Reinhartsen AS – varmrøkt laks m/koriander og chili
  2. Fonn Egersund AS - pepperlaks
  3. Isfjord Norway AS -  varmrøkt krydderlaks

Gravet Laks

  1. Mikals Laks AS – Cognacmarinert laks
  2. Mikals Laks AS – Akevittmarinert gravlaks
  3. Sotra  Fiskeindustri – gravet laks

Kaldrøkt Ørret

  1. Reinhartsen AS – kaldrøkt ørret
  2. Mikals Laks AS – einerøkt fjord ørret
  3. Lofotprodukt – Lofoten einerøkt ørret

Om Sjømatbedriftene

Sjømatbedriftene er en nasjonal, politisk uavhengig næringsorganisasjon som representerer alle ledd i sjømatnæringen fra produksjon til salg. Vårt formål er å utvikle sjønæringene på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. På samme tid skal vi ivareta medlemmenes interesser – både næringspolitisk, økonomisk, faglig og sosialt.

Følg pressemeldinger fra Sjømatbedriftene

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sjømatbedriftene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sjømatbedriftene

Regjeringen øker permitteringstiden fra 26 til 52 uker for fiskeindustrien – Sjømatbedriftene ber om at endringen må tre i kraft nå.4.7.2024 14:22:52 CEST | Pressemelding

Sjømatbedriftene har jobbet hardt og lenge med å få utvidet dagpengeperioden for de permitterte i fiskeindustrien, fra 26 til 52 uker innenfor en periode på 18-måneder. Det er en stor seier at vi endelig har fått med oss regjeringen til å utvide permitteringsperioden. Endringene vil bidra til å sikre inntekt til personer som har vært lenge permittert, og ikke minst skape økt forutsigbarhet for arbeidsgiverne.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye