Norges Rytterforbund

Jens Lasse satser mot sitt åttende Paralympics

Del

Viljen, motivasjonen og ikke minst hesten er der ennå – pararytter Jens Lasse Dokkan (63) satser mot at Paris 2024 blir hans åttende Paralympics. – Jeg skal gjøre det med 100 % innsats, sier Jens Lasse.

Pararytter Jens Lasse Dokkan satse mot sitt åttende Paralympics og har Paris 2024 som mål.
Pararytter Jens Lasse Dokkan satse mot sitt åttende Paralympics og har Paris 2024 som mål. Norges Rytterforbund Norges Rytterforbund

Jens Lasse Dokkan har vært med som paradressurrytter i samtlige Paralympics siden det første i 1996, noe han er alene om. Nå satser han mot en åttende gang og mot Paris. – Jeg skal gjøre det med 100 % innsats, det er det jeg har bestemt meg for og det jeg vil, sier han klart og tydelig.

Karrieren

63-åringen fra Oslo begynte med hest i form av terapiridning for snart 60 år siden. Hest og ridning gjorde en kropp preget av cerebral parese godt, og etter hvert vokste også idrettsutøveren Jens Lasse Dokkan som rytter frem. I 1989 red han sitt første NM, i 1992 debuterte han internasjonalt. Det har ledet videre til utallige toppresultater både nasjonalt og internasjonalt, deriblant fire paralympiske bronsemedaljer, et sølv og ikke minst dobbelt EM-gull i 2019. I fjor sommer presterte han sterkt sammen med sin hest Aladdin, med internasjonale seire og plasseringer som bidro sterkt til at Norge fikk en kvoteplass i Paralympics 2024.

Et valg det står respekt av

-Det står respekt av at han går for å satse videre nå, som en utøver med noen andre forutsetninger enn det folk flest har. At han velger å ta en runde til er positivt på alle måter, sier landslagsleder for pararytterne, Ingeborg Simensen. – Vi vet hva han kan og har i seg. Han har en enorm erfaring og rutine og han har prestert sterkt og jevnt. For laget betyr dette enormt.

Hvem som stiller for Norge i Paris er ennå flere måneder frem i tid. – Alle skal tas ut, ingenting er gitt på forhånd, sier Simensen. -  Endelig uttak vil være klart 1. juli, men listen kan da utgjøres av 5-6 ekvipasjer – vi kan vente med å bestemme helt endelig lag til 5. august. Det blir spennende tider fremover, vi har gode og rutinerte ekvipasjer og vi har nye, lovende ekvipasjer på vei. Vi kommer til å reise til Paris med et lag vi ser frem til å vise frem.

Kontakter

Bilder

I fjor ble han Nordisk mester på hjemmebane og hans individuelle resultater var i høy grad med på å gi det norske laget en kvoteplass i Paralympics 2024.
I fjor ble han Nordisk mester på hjemmebane og hans individuelle resultater var i høy grad med på å gi det norske laget en kvoteplass i Paralympics 2024.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye