Aker BioMarine

Aker BioMarine og NEW & Company lanserer hundeeieres digitale bestevenn

Del

Det startet som en tracking-app for ekstrem hundesport. Nå har Qpaws over 32 000 hunder registrert og har som mål å bli alle hundeeieres digitale bestevenn.

— Qpaws surfer på den nye pet tech-bølgen, som kombinerer teknologi og dyreomsorg på innovative måter. Med over 14 000 aktive brukere og 32 000 hunder, har vi etablert oss som en betydelig aktør i dette markedet, sier Sigmund Nordal, daglig leder i Qpaws. Hundeappen har hittil vært drevet som et internprosjekt hos krillselskapet Aker BioMarine, som ledd i selskapets satsing innen fôr til kjæledyr. 

Rakett-fabrikken NEW

Nå skilles Qpaws ut som et separat selskap og får det bergensbaserte venture studioet NEW & Company med på eiersiden. NEW er kjent for å identifisere lovende innovasjoner i større selskaper, etablere 'corporate spinouts' og ta en aktiv rolle i videreutvikling og skalering. På få år har veksthuset til NEW & Company blitt rene rakettfabrikken for nye selskaper.
— Vi er imponert over hva Qpaws allerede har oppnådd. Det viser behovet for en plattform som forener hundeeiere og tilbyr dem verktøyene de trenger. Potensialet for videre vekst er enormt, og målet er å tilby en uovertruffen digital opplevelse for hundeeiere globalt, sier Hans Kristian Aas, partner i NEW & Company. 

Aas er også daglig leder i Casi, et bilabonnements-selskap han og NEW-miljøet i løpet av noen år har utviklet fra start til å bli en global teknologiaktør innen bilbransjen. man stor tro på pet tech-sektoren og mener det er et stort behov for digitalisering og nye løsninger innen dyreomsorg.

Utvikler med 16 huskyer

Historien om Qpaws startet med Øistein Sørensen, tidligere utviklingssjef i Schibsted og Telia, som ble interessert i hundesport. Han begynte med hundekjøring og ble eier av 16 huskyer. Han innså behovet for en effektiv måte å organisere trening, fôring og dagliglivet med hund, men kunne ikke finne gode eksisterende løsninger. Så, hva gjør en rutinert fullstack-utvikler som Sørensen?  Han utviklet en egen programvareplattform for hundehold, med kart- og GPS-tracking, treningsanalyser, sosial deling, vaksine-oversikt og mye mer.  Sørensen pakket plattformen inn i en app og lanserte den 'for moro skyld'. Til hans overraskelse spredte ryktet seg i hundesport-miljøet, appen fikk hundrevis av nedlastinger, og bikket 1000 i løpet av kort tid.


 Som sponsor for flere utøvere av hundesport, fikk Aker BioMarine øynene opp for appen. Et samarbeid med Sørensen ble innledet, og tusenvis av nye brukere har kommet til.
— Nå er vi klare for neste fase. Vi er svært glade for å ha fått NEW & Company med på laget. Deres erfaring, kompetanse og nettverk er avgjørende for å skalere dette videre, sier Sigmund Nordal, tidligere markedsdirektør i Aker BioMarine og nå daglig leder i det nye selskapet.

Det beste fra hundesportens Formel 1

Ikke uten grunn har Qpaws har blitt kalt 'Strava for dogs’.— Vi har latt oss inspirere av utviklingen til Strava, som gikk fra å være en nisje-tjeneste for entusiastiske syklister, til å bli verdens største aktivitetsapp. Qpaws er utviklet for krevende hundekjøring i tøff natur, hundesportens Formel 1. Nå er planen å forenkle og skreddersy dette for alle aktive hundefolk, enten de driver med canicross, jakthund, agility eller mer dagligdags aktivitet, sier Nordal. Nå skal Qpaws rekruttere både tech- og produktressurser, og inviterer også flere investorer til å bli med på eiersiden fra tidlig fase.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine er et bioteknologi- og krillfangstselskap, som jobber med å forbedre helsen til både mennesker og planeten. Selskapet er notert på Oslo Børs og utvikler krillbaserte ingredienser til bruk i legemidler, kosttilskudd (Superba®, NKO® og K · REAL®), akvakultur (QRILL® Aqua) og dyrefôr (QRILL® Pet), inkludert INVI ™, et høykonsentrert proteinisolat, og LYSOVETA ™, et kosttilskudd som transporterer EPA og DHA fra krill til ulike steder i kroppen. Aker BioMarines transparente verdikjede strekker seg fra bærekraftig innhøsting av krill i Antarktiske farvann, via selskapets knutepunkt for logistikk i Montevideo, til produksjonsanlegget i Houston, og videre til kunder over hele verden. Selskapets sterke fokus på bærekraft inspirerte lanseringen av sirkulærselskapet AION som skal hjelpe selskaper med å resirkulere og gjenbruke avfall.

Les mer på: www.akerbiomarine.com

Følg pressemeldinger fra Aker BioMarine

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Aker BioMarine på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aker BioMarine

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye