Mestergruppen

Den svenske kjeden Colorama blir en del av Mestergruppen

Del

Mestergruppen Sverige AB har inngått en aksjekjøpsavtale med eierne av Colorama om et kjøp av samtlige aksjer i Colorama AB. Coloramas medlemmer blir dermed medeiere i Mestergruppen Sverige AB – på lik linje med de svenske medlemmene i XL-BYGG, BOLIST og Happy Homes, sammen med Mestergruppen AS.

Colorama blir en del av Mestergruppen-familien.
Colorama blir en del av Mestergruppen-familien.

Colorama er en medlemseid fargehandelskjede som primært selger maling, gulv, overflatebehandlingsprodukter og tilbehør. Kjeden er godt representert fra nord til sør og kan med sin brede geografiske dekning levere til både privat- og proffkunder over hele Sverige. 

- Colorama er en medlemseid kjede som passer bra inn i vår forretningsmodell. Gjennom vår tidligere sammenslåing med Happy Homes har vi styrket vår posisjon innen fargehandel og vi får nå enda større synergier innen kjededrift, innkjøp og logistikk, sier Mia Malmros, som er interim VD i Mestergruppen Sverige. 

Mestergruppen Sverige AB består av frittstående medlemsbedrifter som tilhører de svenske kjedene XL-BYGG, BOLIST og Happy Homes. De to første kjedene er markedsledende innen byggevarehandel i Sverige med ca. 275 butikker over hele landet. Sammen med de ca. 80 fargehandelsbutikkene til Happy Homes utgjør dette et av Sveriges største nettverk av butikker.

- Med Mestergruppen går vi sammen med en sterk aktør som gjør at vi fremover kan skape en enda bedre kundeopplevelse og styrke vår posisjon innen fargehandel, sier Petter Ski, styreleder i Colorama.

På en ekstraordinær generalforsamling som ble holdt 1. mars takket Coloramas eiere og medlemmer ja til å bli en del av Mestergruppen. Sammenslåingen er sendt til det svenske Konkurransetilsynet. Gjennomføring av oppkjøpet er foreløpig satt til slutten av mars 2024, forutsatt godkjennelse av Konkurransetilsynet. 

Les mer om Colorama her

Kontakter

Bilder

Colorama blir en del av Mestergruppen-familien.
Colorama blir en del av Mestergruppen-familien.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Mestergruppen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Mestergruppen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Mestergruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye