Hvordan opplever innvandrere møtet med Nav?
Innvandrere med svake norskferdigheter, lite formell utdanning og sammensatte utfordringer i arbeidsmarkedet utgjør en brukergruppe Nav strever med å gi gode tjenester til. Ved rapportlanseringen 7. mars vil Fafo-forskerne presentere forskningsfunn og diskutere med Nav-representanter.
Fafo lanserer Fafo-rapporten «Avmakt og tillit – En studie av somalisk- og arabisktalende brukeres møte med Nav»
Ny forskning viser at innvandreres tillit til Nav avhenger av de personlige møtene. Når forskningen samtidig peker på at innvandrere har flere negative opplevelser i møte med Nav enn befolkningen ellers, så vil dette på sikt kunne utfordre tilliten til en av Norges viktigste integreringsaktører.
På seminaret vil Fafo blant annet belyse spørsmål som:
- Hvordan opplever innvandrede brukere kommunikasjonen med Nav, kvaliteten på tjenestene de får og sin personlige relasjon til saksbehandlerne sammenlignet med innfødte brukere?
- Hva kjennetegner de brukerne som har de mest negative opplevelsene i møte med Nav?
- Hvordan påvirkes innvandrede brukeres tillit til Nav over tid?
- Hvordan kan arbeidsbetingelsene til saksbehandlere påvirke møtet med ulike brukergrupper i Nav-systemet?
- Hvilke tiltak iverksetter Nav for å sikre tillit og gode brukerrelasjoner i en stadig mer mangfoldig brukerbefolkning?
Tid: torsdag 7. mars kl. 14:00–15:30
Sted: LO Media Studio, Møllergata 10, inng. Skråninga eller via strømming.
Påmelding og mer informasjon: https://www.fafo.no/arrangementer/hvordan-opplever-innvandrere-motet-med-nav
Nøkkelord
Kontakter
Stein R. FredriksenInformasjonssjef
Tel:+47 99591959stein.roar.fredriksen@fafo.noBilder
Lenker
Om Fafo
Forskningsstiftelsen Fafo er et av Norges største samfunnsvitenskapelige forskningsmiljøer. Fafo ble etablert i 1982 og har til formål å utvikle kunnskap om deltakelse, levekår, demokrati, utvikling og verdiskapning. Basert på høye forskningsetiske og metodiske standarder er ønsket å bidra til samfunnsmessig fornyelse. Med et historisk utgangspunkt i norsk fagbevegelse er Fafos aktivitet basert på å levere kritisk og handlingsorientert forskning om arbeidsliv og velferdspolitikk til sentrale beslutningstakere og beslutningsprosesser.
www.fafo.no
Følg pressemeldinger fra Fafo
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fafo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Fafo
Fafo skal forske på eksil-russerne som politisk kraft21.9.2024 04:30:00 CEST | Pressemelding
Hvordan er det å være «eksil-russer» i Europa? Og hvordan er vilkårene for at de skal kunne påvirke den politiske utviklingen i Russland? De neste tre årene skal Fafo bidra til å forstå dette bedre.
Hanne C. Kavli i gang som daglig leder ved Fafo5.8.2024 13:49:50 CEST | Pressemelding
Første prioritet blir å legge til rette for at forskerne kan fortsette å levere forskning av høy kvalitet, vektlegger Kavli: – Samfunnet preges av stadig større usikkerhet. Vi trenger solid kunnskap for å forstå endringene som skjer, og ha verktøy for å håndtere utfordringene.
Mange LO-tillitsvalgte frykter konsekvensene av det grønne skiftet18.6.2024 06:05:00 CEST | Pressemelding
LOs tillitsvalgte er overveiende positive innstilt til det grønne skiftet, viser ny spørreundersøkelse. Samtidig svarer 6 av 10 at de frykter de sosiale konsekvensene.
Stor bekymring for demokratiets fremtid blant nordmenn10.6.2024 16:53:50 CEST | Pressemelding
6 av 10 nordmenn er urolige for demokratiets stilling i verden. Det er en av de mest slående resultatene fra en landsrepresentativ spørreundersøkelse som Respons Analyse har gjennomført for Fafo. Temaet for årets Fafokonferanse den 11. juni er usikkerhet, og formålet med undersøkelsen var å se nærmere på hva som skaper usikkerhet i den norske befolkningen.
Økt oppslutning om EU-medlemskap i ny måling10.6.2024 16:52:26 CEST | Pressemelding
Fafo har siden 2016 stilt spørsmål om befolkningens holdninger til EU-medlemskap og EØS-avtalen. I 2024 er det 25 prosent av befolkningen som vil bli medlem av EU, en økning fra 13 prosent i 2016 og 14 prosent i 2019. Andelen som svarer ja til EU-medlemskap er sammenfallende med tall publisert i Nettavisen 10. juni.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom