Den norske kirke

Innstilt som leder av Mellomkirkelig råd

Del

Kristine Sandmæl, prost i Lofoten er innstilt gjenvalgt som leder av Mellomkirkelig råd for Den norske kirke. Hun har ledet rådet siden 2016.

Kristine Sandmæl er innstilt som leder av Mellomkirkelig råd. Foto: NRK/Lars Haugdal Andersen.
Kristine Sandmæl er innstilt som leder av Mellomkirkelig råd. Foto: NRK/Lars Haugdal Andersen.

På Kirkemøtet i april skal det velges leder og medlemmer til Mellomkirkelig råd for Den norske kirke.  

Kirkemøtets valgkomite innstiller på gjenvalg av nåværende leder, Kristine Sandmæl som er prost i Lofoten. Hun har vært medlem av rådet siden 2012 og leder siden 2016.  

I sitt motivasjonsbrev skriver Sandmæl blant annet: 

«Med meg som leder vil MKR få en leder som vil være tydelig på at kirken står på de undertrykte og marginaliserte side. Jeg vil jobbe for enhet i forsonet mangfold! Og jeg vil holde dialogarbeidet høyt i en verden hvor dialog mellom ulike religioner er høyst aktuelt og viktig.»  

Et internasjonalt råd

Mellomkirkelig råd har som oppgave å samordne og fremme kontakten mellom Den norske kirke og utenlandske kirker, og ivareta forbindelsen med de internasjonale kirkelige organisasjonene. 

Rådet består av leder og fire medlemmer valgt av Kirkemøtet, en biskop og representanter fra Kirkens Nødhjelp, Sjømannskirken, Bibelselskapet og misjonsorganisasjonene tilknyttet Den norske kirke. I tillegg kommer Den norske kirkes medlemmer/representanter i ulike økumeniske organisasjoner.    

Valgkomiteen har gjort innstilling på bakgrunn av forslag fra bispedømmerådene. Det er også mulig for Kirkemøtets medlemmer å foreslå kandidater underveis i møtet. 

Nøkkelord

Kontakter

Anders Emil KaldholPressekontakt og konstituert nestleder, avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt

Tel:98801428ak547@kirken.no

Bilder

Kristine Sandmæl er innstilt som leder av Mellomkirkelig råd. Foto: NRK/Lars Haugdal Andersen.
Kristine Sandmæl er innstilt som leder av Mellomkirkelig råd. Foto: NRK/Lars Haugdal Andersen.
Last ned bilde

Om oss

65 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd og alle biskopene.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

Mer himmel på jord

kirken.no

Følg pressemeldinger fra Den norske kirke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske kirke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye