Norges Kampsportforbund

Norske utøvere klare for OL-kvalifisering i taekwondo

Del

Årets OL-kvalifisering for europeiske taekwondo-utøvere til Paris 2024 arrangeres i den bulgarske hovedstaden Sofia 9. og 10. mars. For å kvalifisere seg til OL må man nå finalen i sin vektklasse, så nåløyet for å få OL-billett er svært trangt. Norge har en kvote på totalt fire utøvere (2 kvinner + 2 menn), her følger det norske laguttaket.

Richard Ordemann under OL i Tokyo 2020(21)
Richard Ordemann under OL i Tokyo 2020(21) Geir Owe Fredheim Norges Idrettsforbund

En helhetlig vurdering av norske utøvere som er aktuelle for OL-kvalifiseringen er nå gjennomført og landslagstrenerne Juan Antonio Ramos og Jose Antonio Rosillo har tatt ut laget som skal representere Norge.

Norges lag til OL-kvalifisering i taekwondo 2024

 • KAROLINE GJELSVIK – Klubb: TIF Viking – Taekwondo (Bergen), Klasse: Kvinner -67 kg.
  Karoline går 10. mars, trekningslister annonseres på kvelden 9. mars.

 • RICHARD ANDRÉ K. ORDEMANN – Klubb: Tøyen Taekwondo Klubb, Klasse: Herrer +80 kg.
  Richard går 9. mars, trekningslister annonseres på kvelden 8. mars.

 • SEBASTIAN THUNE – Klubb: Grorud Taekwondo Klubb, Klasse: Herrer -68 kg.
  Sebastian går 10. mars, trekningslister annonseres på kvelden 9. mars.

 • KAJA HUSBY HANSEN – Klubb: Nesodden Taekwondo Klubb, Klasse: Kvinner -57 kg.
  Kaja går 9. mars, trekningslister annonseres på kvelden 8. mars.

Høyt toppnivå

Laget består av en god blanding av etablerte veteraner som Richard Ordemann med flere mesterskapsmedaljer og tidligere OL-deltakelse på CV’en og unge nykommere som trønderen Kaja Husby Hansen som gjennom deltakelse i årets Fujairah Open kjempet seg til en plass i OL-kvalifiseringen. Richard er med sin 6. plass på den olympiske verdensrankingen 1.-seedet under kvalifisersingsstevnet. De 5 beste på rankingen ved slutten av 2023 var direktekvalifisert til OL, dermed er Richard den best rangerte utøveren som ikke ble direktekvalifisert.

Karoline Gjelsvik og Sebastian Thune er begge unge utøvere, som allerede har mye erfaring og resultater på toppnivå. Vi gleder oss til å se hva de kan levere i årets OL-kvalifisering. Begge er høyt rangert i verden i sine ordinære vektklasser (henholdsvis nr. 21 og 11), men da antallet vektklasser halveres i OL går begge i olympiske klasser der de vil ha en lavere seeding. Deres høye verdensranking viser likevel at de har et høyt toppnivå og kan vise til flere sterke resultater mot sine kommende motstandere.

– Vårt store mål hvert fjerde år er å kvalifisere norske utøvere til OL, noe vi har stort håp om å klare med dette laget. Samtidig er det gledelig at vi har med flere unge utøvere, noe som også gir grunn til optimisme for fremtidige sommerleker. Utøverne trener godt med besøk fra noen av verdens beste utøvere på Mallorca, der de for tiden de bor og trener med de norske landslagstrenerne fra Spania. Vi er svært takknemlige for støtten vi har fått fra Olympiatoppen i denne oppkjøringen, spesielt gjennom de økonomiske midlene fra prosjekt Summit2024 som har vært uvurderlige i tilretteleggingen for våre utøvere. Jeg er veldig stolt over utøverne og den innsatsen de har lagt ned for å komme hit de er i dag og gleder meg til å følge laget i jakten på OL-billetter, sier sportssjef Kim Gibson.

Følg oss i sosiale medier for oppdateringer

OL-kvalifiseringen arrangeres i den bulgarske hovedstaden Sofia 9. og 10. mars, vi kommer nærmere tilbake med trekningslister og strømmelenker på Kampsportlandslagenes sosiale medier i dagene før stevnet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kaja Husby Hansen
Kaja Husby Hansen
Last ned bilde
Karoline Gjelsvik
Karoline Gjelsvik
Last ned bilde
Sebastian Thune
Sebastian Thune
Last ned bilde
Richard Ordemann
Richard Ordemann
Last ned bilde

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge. Sommeren 2021 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo.

Følg pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye