Nærings- og fiskeridepartementet

Innseiling Senjahopen

Del

Prosjektet innseiling Senjahopen ferdigstilles.

Varaordfører i Senja kommune, Marit Stubberud Hanssen (Ap), fiskeri- og havminister Cecile Myrseth (Ap) og ordfører Geir-Inge Sivertsen (H).
Varaordfører i Senja kommune, Marit Stubberud Hanssen (Ap), fiskeri- og havminister Cecile Myrseth (Ap) og ordfører Geir-Inge Sivertsen (H).

– Denne regjeringen er opptatt av å legge til rette for å sikre utvikling av fiskeriavhengige kystsamfunn langs hele kysten. Derfor er vi svært tilfredse med at prosjektet innseilingen Senjahopen nå på det nærmeste er ferdigstilt, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth.

Kystverket og Senja kommune (tidligere Berg kommune) inngikk en avtale om forskuttering av prosjektet Innseiling Senjahopen i 2019. Avtalen innebar at kommunen skulle gjennomføre prosjektet på vegne av staten, så skulle staten betale tilbake investeringskostnaden når prosjektet var ferdig. Senja kommune har gjennomført hoveddelen av prosjektet, som har omfattet mudring og utdyping av innseilingen. Kystverket skal nå etablere de nødvendige sjømerker for å sørge for at innseilingen er sikker for sjøfarten.

Kystverket tar over stafettpinnen

- Kommunen har gjort et svært godt arbeid med prosjektet. Innseilingen har fått økt dybde slik at større fartøy kan ankomme trygt. Dette vil gagne fiskerinæringen, og vil gi positive ringvirkninger i hele regionen, sier Myrseth.

Kystverket vil i år kunne betale tilbake til kommunen det beløpet kommunen har forskuttert. Dette er i tråd med avtalen mellom Kystverket og Senja kommune.

De forberedende arbeidene Kystverket nå vil gjennomføre omfatter ytterligere undersøkelser og vurderinger knyttet til utforming av tiltaket, reguleringsplanarbeider, innhenting av nødvendige tillatelser, usikkerhetsanalyse endelig kostnadsestimat, og forberedelse av anbudskonkurranse for prosjektet.

Kontakter

Om oss

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på LinkedIn og Flickr, og regjeringa på X/Twitter og Facebook 

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye