SpareBank 1 Østlandet

Ja til fusjon mellom Totens Sparebank og SpareBank 1 Østlandet

Del

Generalforsamlingen i Totens Sparebank og SpareBank 1 Østlandets representantskap sa torsdag kveld ja til å slå sammen de to bankene. – Dette blir en trygg videføring av arven fra Totens Sparebank, sier Rolf Endre Delingsrud, adm. banksjef i Totens Sparebank.

Konsernsjef Richard Heiberg i SpareBank 1 Østlandet og Rolf Endre Delingsrud, administrerende banksjef i Totens Sparebank.
Konsernsjef Richard Heiberg i SpareBank 1 Østlandet og Rolf Endre Delingsrud, administrerende banksjef i Totens Sparebank.

SpareBank 1 Østlandets representantskap bestående av 40 medlemmer fra kundevalgte innskytere, egenkapitalbeviseiere, ansatte og offentlig valgte medlemmer, stemte for å fusjonere med Totens Sparebank. Se børsmeldinger og protokoll fra SpareBank 1 Østlandet. 

Flertall også i Totens Sparebank 
Flertallet med 17 stemmer i Totens Sparebanks generalforsamling bestående av 20 representanter fra ansatte, eiere, kunder og kommuner, stemte for fusjonen. Se børsmelding og protokoll fra Totens Sparebank.  

Tar arven fra Totens Sparebank trygt inn i framtida 
- Fusjonen vil ta arven fra Totens Sparebank trygt inn i framtida. Vi knytter oss til en ny merkevare, men med en framoverlent og stolt kultur som er forankret i lokale verdier og tradisjoner og med sterke fagmiljøer. I tillegg sikrer vi at kompetanse forblir lokalt, sier Rolf Endre Delingsrud, adm. Banksjef i Totens Sparebank. - Den nye sammenslåtte banken vil ha som mål å være blant de mest attraktive arbeidsgiverne for finans i regionen. 

Generalforsamlingen i Totens Sparebank vedtok også opprettelsen av Totens Sparebankstiftelse. Dette er en viktig arv som interessegruppene sammen har bygd opp over generasjoner, og som stolt vil bringe Totens Sparebank-navnet inn i fremtiden. 

Totens Sparebank har de siste årene delt ut opp mot 12 millioner kroner per år av årsoverskuddet til lokale formål. Ved opprettelsen av Totens Sparebankstiftelse vil avkastningen på samfunnskapitalen i sin helhet komme lokalsamfunnet til gode og dette vil kunne gi betydelig høyere gaveutdelinger enn det som historisk er gitt fra banken. 

Overbevist om at dette blir bra 
- Jeg er veldig glad for at vi fikk et positivt vedtak i begge banker.  Jeg er overbevist om at dette er en god løsning for både ansatte, kunder, eiere og samfunnet som Totens Sparebank er en del av, sier Richard Heiberg, konsernsjef i SpareBank 1 Østlandet. - Jeg ønsker alle hjertelig velkommen med på laget. 

Videre framdrift 
Nå starter planleggingen av integrasjonen, med mål om juridisk fusjon den 1. oktober, forutsatt godkjenning fra Finanstilsynet og Konkurransetilsynet. I mellomtiden vil bankene operere som i dag. Kundene i Totens Sparebank vil ikke merke så mye til sammenslåingen med det første. Alle kunder og samarbeidspartnere vil få tydelig beskjed når vi kommer så langt som at det får praktiske konsekvenser for dem. 

Kunngjorde planene på nyåret 
Det var den 3. januar i år at de to bankene kunngjorde sine planer om å slå seg sammen for å styrke sin felles innsats i Mjøsregionen. Siden den gang har det vært avholdt informasjonsmøter i bankenes øverste organer.  

KONTAKTINFORMASJON 
 
SpareBank 1 Østlandet: 
Konserndirektør kommunikasjon og samfunn: Siv Stenseth, tlf. 958 46 991 
Konsernsjef: Richard Heiberg, tlf. 902 06 018 
Styreleder: Siri J. Strømmevold, tlf. 414 44 712 

Totens Sparebank: 
Viseadm. banksjef: Stig Håvard Blikseth, tlf. 958 64 601 
Adm. banksjef: Rolf Endre Delingsrud, tlf. 917 28 668 
Styreleder: Geir Stenseth: 930 39 707 

Kontakter

Bilder

Konsernsjef Richard Heiberg i SpareBank 1 Østlandet og Rolf Endre Delingsrud, administrerende banksjef i Totens Sparebank.
Konsernsjef Richard Heiberg i SpareBank 1 Østlandet og Rolf Endre Delingsrud, administrerende banksjef i Totens Sparebank.
Last ned bilde

Om SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet er landets fjerde største sparebankkonsern med omtrent 1 150 kompetente og stolte medarbeidere. Gjennom snart 180 år har vi bygget en solid markedsposisjon på Østlandet ved å være tilgjengelige og yte kreditt og andre tjenester til personer, bedrifter og offentlig sektor i bygd og by. Vi har i dag 37 kontorer spredt rundt om i Oslo, Viken og Innlandet, og har en forretningskapital på 241 milliarder kroner. Gjennom våre datterselskaper og SpareBank 1-alliansens produktselskaper er vi et komplett finanshus for våre person- og bedriftskunder. Vi er et børsnotert og selvstendig finanskonsern med dype røtter på Østlandet og hovedkontor i Hamar. Banken har bidratt til verdiskaping i markedsområdet gjennom flere generasjoner.

Følg pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SpareBank 1 Østlandet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SpareBank 1 Østlandet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye