Presseinvitasjon: Fiskeri- og havministeren til London
Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth er i London tirsdag 27. og onsdag 28. februar. Myrseth skal dele ut pris når britene feirer sin nasjonalrett under The National Fish & Chip Awards. Hun skal også ha politiske samtaler med britiske ministere om fiskeri og sjøfart, og signere en samarbeidsavtale om tettere maritimt samarbeid mellom Norge og Storbritannia.

– Storbritannia er ett av de største markedene for sjømatnæringen vår, og det viktigste markedet for den maritim næringen. Jeg er opptatt av å være tilstede og fremme havnæringene våre på arenaer som er viktige for Norge, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap).
Storbritannia er det aller viktigste enkeltmarkedet for norske maritime bedrifter, og det er tette bånd mellom norsk og britisk næringsliv.
– Jeg er også opptatt av å løfte likestilling og mangfold i all dialog med våre internasjonale partnere. Havnæringene er internasjonale, vi møter mange av de samme utfordringene, og likestilling på havet er like viktig utenfor våre landegrenser. Jeg jobber for at Norge skal ta en ledende rolle for internasjonalt samarbeid rundt likestilling på havet, sier fiskeri- og havminister Myrseth.
Program tirsdag 27. februar
09:00–10:00 Frokostmøte med norske sjømataktører om markedsadgang
10:30–11:00 Norway UK Seafood Summit
11:30–12:00 Møte med Mark Spencer, Storbritannias minister for mat, landbruk og fiskeri
12:00–12:30 Pressemøte med fiskeriminister Myrseth og fiskeriminister Spencer
15:00–16:00 Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth lager fish’n’chips på The Laughing Halibut
18:30–20:30 National Fish and Chip Awards Pre-event
Program onsdag 28. februar
09:00–10:00 Frokostmøte med norske sjømataktører om Norwegian Frozen at Sea
11:00–12:00 Møte med Lord Davies of Gower, juniorminister med ansvar for maritim transport, og signering av en ny samarbeidsavtale om tettere maritimt samarbeid mellom Norge og Storbritannia.
14:00–16:30 National Fish and Chip Awards
Kontakt:
Presse som vil dekke fiskeri- og havministerens program i London kan kontakte kommunikasjonssjef Lisa Nordøen på e-post LNO@nfd.dep.no eller telefon +47 934 19 402

Kontakter
Lisa NordøenKommunikasjonssjef
Tel:934 19 402lno@nfd.dep.noOm oss
Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.
Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no
Du kan følgje NFD på LinkedIn og Flickr, og regjeringa på X/Twitter og Facebook

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet
Totalkvoten for kolmule reduseres i 202624.10.2025 07:56:11 CEST | Pressemelding
Kyststatene er enige om totalkvoten for kolmule.
Presseinvitasjon: Næringsministeren til Levanger 27. oktober23.10.2025 13:22:49 CEST | Pressemelding
Næringsminister Cecilie Myrseth reiser til Levanger mandag 27. oktober for å se rasområdet og møte Norske Skog, NHO og næringslivet i Trøndelag. Besøket skal handle om konsekvensene av kvikkleireskredet for næringsliv, forsyningssikkerhet og infrastruktur.
Husk å stille klokken23.10.2025 10:47:51 CEST | Pressemelding
Natt til søndag skal klokken stilles én time tilbake, fra klokken 3:00 til 2:00. Da blir morgenen lysere.
Priv: Fiskeri- og havministeren til India22.10.2025 15:58:06 CEST | Pressemelding
Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss besøker Mumbai 27. til 30. oktober for å styrke det maritime samarbeidet med India. Hun skal møte statsminister Narendra Modi og skipsfartsminister Sarbananda Sonowal.
Forenkler sjømateksporten til Brasil22.10.2025 13:48:15 CEST | Pressemelding
Norge og Brasil er enige om starte prosessen om utveksling av elektroniske helsesertifikater etter et møte mellom fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss, og det norske og brasilianske Mattilsynet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom