Miljøstiftelsen Bellona

Presseinvitasjon til Bellonaforum: Krigen og den russiske atomindustrien

Del

Den ukrainske atomindustrien er under væpnede angrep, og Europas største atomkraftverk er okkupert. På Bellonaforum 28.februar klokka 10.45- 13.00 forteller blant andre den tidligere russiske ubåtkapteinen og Bellona-medarbeideren Aleksandr Nikitin om hvorfor vi er bekymret for atomsikkerheten i vår del av verden.

Det er to år siden Russland invaderte Ukraina. Etter invasjonen har det statlige russiske atombyrået Rosatom vist seg som en viktig aktør i Russlands krigsinnsats.

  • Hvordan har krigen påvirket den russiske atomindustrien?  
  • Hvilken rolle spiller den russiske atomindustrien internasjonalt – og i hvilken grad er den et instrument for Kreml?
  • Er det noen fremgang i arbeidet med atomopprydding i Nordvest-Russland?

På Bellonaforum forteller Bellonas eksperter om atomrisikoen i Russland og Ukraina, 30 år etter at Bellona ga ut sin første atomrapport.

Sammen med inviterte eksperter og representanter for norske myndigheter vil vi presentere vår analyse av utviklingen.

Hvor: Bellonas kontor, Rådhusgata 28

Når: Onsdag 28.februar  kl 10.45- 13.00

Med:

Frederic Hauge (Bellona), Alexandr Nikitin (Bellona), Thomas Nilsen (The Independent Barents Observer), Dmitri Gorchakov (Bellona Environmental Transparency Center), Ingar Amundsen (Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet) og Kacper Szulecki (Norsk Utenrikspolitisk institutt)

Moderator: Oskar Njaa, Bellona

NB: seminaret vil foregå på engelsk

Se hele programmet her:

Meld deg på her:

Kontakter

Om oss

Miljøstiftelsen Bellona er en uavhengig, ideell stiftelse som arbeider med å løse verdens klima- og miljøproblemer. Bellonas tilnærming er teknologioptimistisk og basert på systemtenkning, med mål om å utvikle og fremme løsninger for politikere, offentlig forvaltning og næringsliv. Stiftelsen ble grunnlagt i 1986 og har i dag ca. 60 medarbeidere – deriblant ingeniører, statsvitere, økonomer, biologer, jurister og journalister – fordelt på våre kontorer i Oslo, Brussel, Vilnius og Berlin.

Følg pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljøstiftelsen Bellona på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljøstiftelsen Bellona

Samarbeid skal gjøre ørken til blå skog17.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding

I det stille har en av Europas største naturkriser utspilt seg utenfor Norges kyst. Havbunnen langs kysten har gått fra frodig tareskog til kråkebolleørken. Nå lanserer næringsliv, frivillige og miljøvernere samarbeidsplattformen NoMaRe for å gjøre Norges ukjente ørken om til blå skog. – Sammen ønsker vi å legge til rette for en storstilt restaurering av norsk tareskog, sier lederen i Bellonas bioprogram, Joakim Hauge.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye