Statens vegvesen

Brannøvelse i Bodøtunnelen onsdag 21. februar

Del

Bodøtunnelen blir stengt for trafikk mellom klokka 10.00 og 13.00 på onsdag.

Bildet viser en brannøvelse i vegtunnel.
Brannøvelse: Det øves jevnlig i tunnelene for å trene på samhandling og bruk av sikkerhetsutstyr. Silje Drevdal / Statens vegvesen

Statens vegvesen og Salten brann gjennomfører en brannøvelse i Bodøtunnelen onsdag 21. februar. Begge tunnelløp vil være stengt for all trafikk mellom kl. 10.00 og 13.00. 

Mens øvelsen pågår, vil man kunne se en del røyk i området rundt tunnelen. Dette er ikke farlig røyk, kun teaterrøyk som brukes for at øvelsen skal være mest mulig realistisk.

Tunnelsikkerhetsforskriften stiller krav om at det skal gjennomføres beredskapsøvelser. Målet med øvelsen er å teste utstyr, prosedyrer og samarbeid med tanke på en hendelse i tunnelen.

Informasjon om stenging av Bodøtunnelen og andre hendelser på vegnettet, finner du på trafikkmeldinger på 175.no eller ved å bruke appen Vegvesen Trafikk.

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye