CLIA - Cruise Lines International AssociationCLIA - Cruise Lines International Association

Nullutslipp og destinasjonsutvikling på agendaen når cruisenæringen samles

Del

Cruiserederier, regjeringsmedlemmer og representanter for internasjonale institusjoner samles i Genova til Cruise Week Europe den 11.-14. mars. Arrangementet vil være bransjeorganisasjonen CLIA Europa sitt første europeiske toppmøte. 

Marie-Caroline Laurent
Marie-Caroline Laurent CLIA

Cruise Week samler viktige aktører og åpner for dialog og kunnskapsdeling på tvers av land, markeder og rederier. Særlig høyt på dagsorden står veien mot netto nullutslipp og destinasjonsutvikling. Toppmøtet vil dermed ha både debatter og samtaler om beskyttelse av marint liv, bærekraftig turisme og utvikling av arbeidsstyrken som driver bransjen. Sammen med over 110 ulike utstillere vil uken fylles av det beste cruisenæringen har å by på. 

Flere viktige aktører fra cruisenæringens viktigste markeder i Europa er representert, blant annet vil Kystdirektør Einar Vik Arset fra Kystverket delta. Norge er blant Europas fem fremste destinasjoner, som trekker frem viktigheten av å være representert når aktørene samles. Myndighetspersoner fra Hellas, Kypros, Spania, Europaparlamentet og Italia vil også være til stede for å delta i paneler og debatter. 

"Det er en glede å kunne samle den europeiske cruisenæringen i den historiske havnebyen Genova. Her skal vi både hylle tradisjonene våre, men også se fremover. Når myndigheter, organisasjoner og cruise- og reiselivsnæringen samles på denne måten skal vi skape gode løsninger sammen, for fremtiden" sier Marie-Caroline Laurent, Generaldirektør i CLIA Europa

Gjennom samarbeidet med ulike aktører i næringen arrangerer vi for første gang en innovasjons-expo, der utstillerne vil presentere nye løsninger og produkter fra hele Europa. Uken byr på et fullpakket program hvor det blant annet blir utstillinger, paneler og bransjesamtaler. Viktige temaer er cruiseøkosystemet, bærekraftig reiseliv og innovasjon. Målet er å gi deltakerne mulighet til å bli kjent med hele verdikjeden til næringen. Utstillingen og konseptet er en sterkt anbefalt begivenhet, og for næringsaktører en unik mulighet man ikke bør gå glipp av. 

Cruise Week hadde ikke vært mulig uten de ulike samarbeidspartnerne. Byrådet, havnevesenet og handelskammeret i Genova har lagt til rette for utstillingen og arrangementene, og sponsorene og partnerne våre RINA og Lloyd’s Register har vært med på å sikre at drømmen om en europeisk møteplass for bransjen har blitt virkelighet. 

Mer informasjon om arrangementet finnes på https://www.cliacruiseweek.com

Til redaktører

For media som ønsker deltakelse og akkreditering, vennligst ta kontakt med Julie Green eller Philomene Bouchon på press@cruising.org

Kontakter

Bilder

The Blue Pavilion - designet av Atelier Jean Nouvel
Venue til CLIA Cruise Week
Last ned bilde

Lenker

Om Cruise Lines International Association (CLIA)

Om Cruise Lines International Association (CLIA) – en industri, en stemme: Cruise Lines International Association (CLIA) er verdens største bransjeforening for cruiseindustrien, og er en enhetlig stemme og ledende autoritet i det globale cruisefellesskapet. Foreningen har 15 kontorer globalt med representasjon i Nord- og Sør-Amerika, Europa, Asia og Australasia. CLIA støtter politikk og praksis som fremmer et trygt, sikkert, sunt og bærekraftig cruiseskipmiljø for de mer enn 36 millioner passasjerene som er anslått å reise med cruise i 2024, og er dedikert til å promotere cruise-opplevelsen. Medlemmene består av verdens mest prestisjefylte hav-, elv- og spesialfartøylinjer; et høyt trent og sertifisert reisebyråsamfunn; og cruiselinjeleverandører og partnere, inkludert havner og destinasjoner, skipsutvikling, leverandører og forretningstjenester. Organisasjonens oppgave er å være den samlede globale organisasjonen som hjelper medlemmene å lykkes ved å gå inn for, utdanne og promotere for cruisesamfunnets felles interesser. For mer informasjon, besøk www.cruising.org eller følg Cruise Lines International Association på CLIA Facebook- og Twitter-sider (@CLIAGlobal og @CLIAEurope).

Følg pressemeldinger fra CLIA - Cruise Lines International Association

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra CLIA - Cruise Lines International Association på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra CLIA - Cruise Lines International Association

Hvordan kan vi utvikle cruisenæringen til en fremtidsnæring for norske fjorder?11.8.2023 05:00:00 CEST | Pressemelding

På grunnlag av Menon Economics’ rapport «Cruiseturismen må utvikles som en integrert del av reiselivsnæringen på en bærekraftig måte», slipper CLIA, Cruise Norway og European Cruise Service, samlet i koalisjonen "Cruiseplattformen", en oppdatert rapport fra Menon Economics. Menon-rapporten ble gitt tidligere i år som et bidrag fra forskjellige interessenter til Reisemålsutvalget. Hovedpoenget er å forklare og etablere en strategi for en grønn, bærekraftig utvikling av cruiseturismen som en integrert del av norsk reiselivsnæring. Rapportens hovedfunn viser at næringen har rom for å skape større verdier på land og sammen med myndighetene mulighet til å møte klimamålene satt i Parisavtalen.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye