Q-Meieriene

Mer krønsj gav gevinst

Del

Mange sverger til yoghurt med müsli for å få en god morgen eller mettende mellommåltid. Regine ville ha mer krønsj i sin. Nå har hun fått det og 10 000 blanke kroner.

Regine Marie Underhaug Sivertsen og Viktor Hidle sendte inn sine idéer til Q-Meieriene i 2021. Nå har de nylig mottatt Q Innovasjonspris og premien på 10 000 kroner for nyheten som i disse dager entrer meierihyllene landet over.
Regine Marie Underhaug Sivertsen og Viktor Hidle sendte inn sine idéer til Q-Meieriene i 2021. Nå har de nylig mottatt Q Innovasjonspris og premien på 10 000 kroner for nyheten som i disse dager entrer meierihyllene landet over.

Mange sverger til yoghurt med müsli for å få en god morgen eller mettende mellommåltid. Regine ville ha mer krønsj i sin. Nå har hun fått det og 10 000 blanke kroner.  
 
— Mange har etterspurt en yoghurt med müsli fra Q-Meieriene, og endelig kan vi tilby Q Min Müsli! En variant hvor forbrukerne har vært med å utvikle en sprø deilig granola tilpasset yoghurtsmakene vanilje og skogsbær, jubler Innovasjonsdirektør Annette Waage Jung.  
 
— I Q er det alltid sammen med forbruker at vi skaper vi de beste smaksopplevelsene og de smarteste løsningene, legger Waage Jung til.  

Gleden var derfor stor da Q-teamet ved Innovasjonsdirektør Annette Waage Jung og Brand manager Trude Rødningen Opheim møtte Regine Marie Underhaug Sivertsen på meieriet på Jæren for å overrekke Q Innovasjonspris. På første produksjonsdag fikk hun mulighet til å komme på meieri-besøk og æren av å smake på sin egen innovasjonside, når de første begrene var klare på produksjonslinjen. 
 
 
Smakspanel 
Regine fikk en omvisning på Q-Meieriene på Jæren og tatt del i hvordan yoghurten hennes blir til. Tid til en smak blir det også. 

—  Ferskere enn det blir det ikke! Hvem hadde vel trodd at "lille meg" skulle få være med å lansere en så stor Q nyhet i de norske meierihyllene? sier den tydelige stolte, og litt overraskede forbrukerinnovatøren. 
 
Regines opprinnelig idé, Q Min Müsli, kommer nå ut i to friske smaksvarianter, vanilje og skogsbær, men hun har ikke vært alene om innovasjonen. Müslien er ikke overlatt til tilfeldighetene, men har blitt stemt frem av et smakspanel bestående av forbrukere, for å finne den beste müslien som passer til vanilje- og skogsbæryoghurten. Sammen med Q-fansen har altså Q-Meieriene funnet frem til de alle beste og mest foretrukne kombinasjonene av Q yoghurt og müsli. 
 
Müslien, som lover deg en skikkelig god "krønsj”, finner du i lokket til yoghurten. Liker du jordbær og kokos i vanilje-yoghurten eller sverger du til skogsbær yoghurt? Valget er ditt. 

Mormor var Q-fan
—  Det er veldig gøy at min idé ble til en innovasjon som nå skal se dagens lys, og jeg føler at Q-Meieriene virkelig setter pris på sine innovatører ved å overrekke Q Innovasjonspris, sier Regine Marie som alltid har likt Q.   
 
— At de er forbrukerdrevet, er ikke bare noe de sier, men faktisk noe de også viser gjennom konkrete handlinger. Det er både imponerende, unikt - og veldig trivelig, sier den glade prisvinneren. 

Idéen fikk hun tilbake i 2021 fordi hun stadig spiste Q-Meieriene sin yoghurt og tilsatte granola selv, derfor kom hun med ideen om en müsli-variant i yoghurthyllen. Sansen for Q sine produkter har hun hatt siden hun var liten.  

—Min mormor har alltid vært Q-fan, noe hun har videreført til meg. Jeg kjøper kun Q-produkter og har lenge vært glad i frokostyoghurten deres, men ønsket meg en variant av favoritt-komboen som var lett å ta med seg og spise i farten, sier Q-forbruker innovatøren. 

Fra uke 8 kan alle finne produktet i butikker over hele landet.  
 

Neste greie 
I Q-meieriene jobber vi med åpen forbrukerdrevet innovasjon og inviterer alle forbrukere til å komme med sine idéer.  

 — I Q spør vi alltid hva neste greie er, så selvsagt ønsker vi forbrukerenes innspill på nye smakskombinasjoner, sier Waage Jung og inviterer alle til å scanne QR-koden i lokket på Q Min Musli og levere sine forslag til hva de ønsker at neste musli skal inneholde. 
 
— Kanskje er det din idé som ser dagens lys på linjene på meieriet neste gang, sier en spent Innovasjonsdirektør og legger til at hun setter utrolig stor pris på alle forbrukere som engasjerer seg, og legger inn idéer, forslag og ønsker på Min Q-idé.  

 
10 000 idéer 
— I banken har vi nå snart 10 000 idéer på alt i fra smak, til konsept, emballasje, og kork - for å nevne noe. Det kjekkeste er at vi klarer å utvikle og lansere faktiske produkter, slik som nå, basert på idéene som kommer inn. Da er det på sin plass å gjøre litt ekstra stas på forbrukerne som har kommet med gode idé.  

 
—Jeg er veldig imponert over at Q-Meieriene lytter til forbruker og lar forbrukerne komme med idéene til nye innovasjoner. Det er utrolig kult å ha mottatt innovasjonsprisen, sier Regine. 
 

—Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt. Det er også veldig spennende at dere inviterer meg inn i meieriet på Jæren og at jeg får være med på første produksjon av min ide, det er veldig stas, smiler Regine før hun avslutter:  
 
– Uansett hvor stor eller liten du synes idéen din er, så er det verdt å dele den med Q! Det kan faktisk føre til at du får akkurat det produktet du ønsker deg, avslutter hun.  
 

Kontakter

Bilder

Om Q–Meieriene

Q–Meieriene er et uavhengig, norsk utfordrermeieri. Selskapet har to meierier, Jæren Gårdsmeieri og Gausdalmeieriet. Q-Meieriene er et nytenkende meieri, kanskje kjent for sine smarte løsninger som gjør hverdagen enklere for folk flest. Q var først med melkekartong med skrukork og målevindu, rømmebeger med skrukork, 1,75 liter melkekartonger. Meieriet står også bak suksessene Skyr og Norges beste sjokolademelk. Hovedaksjonær er Kavli Holding AS som eies 100% av O. Kavli og Knut Kavlis Almennyttige Fond – Kavlifondet. Gjennom Kavlifondet går overskuddet fra Q-Meieriene går til forskning, kultur og humanitært arbeid

Følg pressemeldinger fra Q-Meieriene

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Q-Meieriene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Q-Meieriene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye