Forsvaret

Øvelse Narvik: Bli med på en historisk øvelse med Brigade Nord

Del

Media inviteres til å delta på 2. bataljons øvelse, krigshistoriske vandring og minnemarkering 21.–22. februar.

Brigade Nords 2. bataljon har fått i oppdrag av sjef Hæren å forvalte historien rundt slaget i Narvik. Som en del av ivaretakelsen av denne stolte historien, vil 2. bataljon starte en ny tradisjon med øvelse Narvik. 

Den avsluttende rekruttøvelsen i bataljonen vil fra nå av gå i helters fotspor, inn mot Narvik by fra Øyjord. Ved trafikkstasjonen vil Brigade Nord gjennomføre en medaljeseremoni klokken 23.00 onsdag 21. februar, der etterkommerne av soldatene fra kampene om Narvik låner ut sine krigsmedaljer.

Ved midnatt starter manøveren sammen med etterkommerne av krigsheltene. Vi skal over Rombaksfjorden med militære båter, krysse jernbanelinjen og gå opp på Taraldsvikfjellet. Der blir det en høytidelig troskapsformaning for rekruttene og minneseremoni for infanteriregimentenes falne. Deretter marsjerer vi ned til krigskirkegården for kransenedleggelse klokken 10.00 torsdag 22. februar.

Vi inviterer media til å delta på hele eller deler av øvelse Narvik. Forsvarets eget personell vil dokumentere hele øvelsen med foto og video, og dette gjøres tilgjengelig for media og interesserte i etterkant. Påmelding skjer til pressekontakt Trygve Hongset.

Nøkkelord

Kontakter

Trygve HongsetKaptein

Kontaktperson Hærstaben

Tel:45 65 56 88

Om Forsvaret

På oppdrag frå politikarane løyser Forsvaret ei rekkje oppdrag for å halde Noreg trygt. Forsvaret er det sterkaste verkemiddelet norske styresmakter har. Politikarane har bede Forsvaret om å løyse fleire oppgåver på vegner av samfunnet. Vi har samanfatta oppgåvene våre i fem hovudoppdrag:

  1. Forsvare Noreg og Noregs allierte
  2. Overvake og drive etterretning
  3. Trygge grensene og sikre handlefridom for politikarane
  4. Samarbeide internasjonalt
  5. Støtte det sivile Noreg

Følg pressemeldinger fra Forsvaret

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Forsvaret på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forsvaret

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye