UiT Norges arktiske universitet

Eksperter Russland, Kirkeneskonferansen og nordområdepolitikk

Del

Nye veivalg i nordområdepolitikk diskuteres på Kirkeneskonferansen i neste uke med Statsminister Jonas Gahr Støre tilstede. UiT har en rekke forskere som kan uttale seg om både Russland, nordområdepolitikk og Navalnyjs død. 

En russisk og en norsk grensepåle står utenfor Terminal B i Kirkenes.  På de russiske er det klistret budskapet "Stop war in Ukraine".
En russisk og en norsk grensepåle står utenfor Terminal B i Kirkenes. På de russiske er det klistret budskapet "Stop war in Ukraine". Jørn Berger Nyvoll UiT

De økte geopolitiske spenningene i regionen reflekteres i programmet og den brede nasjonale og internasjonale deltakelsen, som du kan se her. Diplomater fra en rekke land vil være til stede. Samtidig kommer meldingen om at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj er død. 

UiT har en rekke forskere som er eksperter på russisk historie, politikk og samfunn, samt relasjonen mellom Norge og Russland og geopolitikk i verden for øvrig. 

Se våre lister over eksperter innen ulike tema her: 

Russland

Geopolitikk

Barentsregionen

Arktis - politikk, sikkerhet, økonomi og utvikling

Ukraina

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Veiskilt med russisk tekst ved grensen mellom Norge og Russland.
Veiskilt med russisk tekst ved grensen mellom Norge og Russland.
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiT Norges arktiske universitet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiT Norges arktiske universitet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye