NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

- Kjøpekraften må opp

Del

- Nå er det på tide med reallønnsvekst, sier Knut Aarbakke, forhandlingssjef i NITO.

Knut Aarbakke, forhandlingssjef i NITO

TBU anslår at prisene skal stige med 4,1 prosent i år.

- Det er lavere enn de fleste andre økonomiske miljøer har anslått. Prisene økte mer enn lønningene i fjor også. Samtidig vet vi at TBU har bommet fem av de siste syv årene, så det er liten grunn til bare å legge dette anslaget til grunn, sier Aarbakke.

Stort rom for lønnsvekst

- Med høy prisstigning og høye renter er det på høy tid med et raust lønnsoppgjør. I gjennomsnitt har vi ikke hatt reallønnsvekst de siste ti årene, samtidig som konkurranseevnen har vært god. Det gjør at tiden for et skikkelig reallønnsløft er nå.

- Den såkalte lønnskostnadsandelen i industrien har aldri vært lavere. Det betyr at eierne har hentet ut en større andel av verdiskapingen. Også dette viser at det er rom for et skikkelig lønnsløft for mange grupper i år, avslutter Aarbakke.

Kontakter

Om NITO

NITO er Norges største fagorganisasjon for ingeniører og teknologer med bachelor, master og høyere grad med over 106.000 medlemmer.

Følg pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NITO - Norges ingeniør- og teknologorganisasjon

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye