Universal Music Norge

Ny musikk fra Marstein, Alessandra, Pearl Jam, Chris Abolade, Ariana Grande samt duetter i Hver Gang Vi Møtes!

Del

 

Bob Marley: One Love - Music Inspired By The Film

 

Alessandra slipper splitter ny EP: Best Year Of My Life!

 

Marstein holder hodet kaldt i “Matrisen”

 

ALLE HATER CHRIS er et faktum

 

Partygrass med Staysman og Børse

 

Femti år etter ABBA sitt internasjonale gjennombrudd med “Waterloo” i Eurovision Song Contest, feirer Polar Music International denne milepælen. Det ikoniske albumet blir nå gjenutgitt som en half-speed mastered 45RPM 2LP vinyl, i tillegg til en samleboks i begrenset opplag, med de tre originale vinylsinglene fra 1974. I tillegg til dette, er det en unik 10-tommers vinylplate med “Waterloo” på fire forskjellige språk og en ny linje med jubileumsbekledning som tar oss rett tilbake til 70-tallet!

 

I januar slapp Ariana Grande sin nye singel “yes, and?”. Dette var superstjernens første soloutgivelse siden positions fra 2020. Den nye singelen ble spilt inn i New York City og ble skrevet og produsert av Ariana Grande og de to kjente svenske produsentene og låtskriverene Max Martin og lya Salmanzadeh. Nå har hun teamet opp med selveste Mariah Carey på en remiks av “yes, and?”.

 

Pearl Jam slipper sitt nye studioalbum Dark Matter 19. april og legger ut på en 35-dagers verdensomspennende turné i mai. Dark Matter er produsert av Andrew Watt og er bandets tolvte i rekken og første utgivelse siden kritikerroste Gigaton fra 2020. I fjor trakk Pearl Jam seg tilbake til Shangri-La Studios i Malibu hvor de i løpet av tre uker skapte Dark MatterTittelsporet ble sluppet tidligere denne uken.

 

Det er duket for duetter på den siste episoden av Hver gang vi møtes den 17. februar. Emelie Hollow og Odin Staveland forener sine stemmer i en gripende tolkning av Ramons klassiker "Elsk meg". Med sin unike vri og følsomme tilnærming bringer de nytt liv til denne tidløse låten i det de utforsker kjærlighetens dypeste følelser og lengsler. Odin Staveland, den 38-år gamle multiinstrumentalisten fra Haugesund, har siden 2004 vært et integrert medlem av bandet Vamp som låtskriver – og bak trommesettet og vokaliststativet på scenen. Odin har gjennom karrieren blitt nominert til Spellemann både som komponist og som medlem av Vamp. Emelie Hollow har i de siste årene etablert seg som en av våre største artister, både som låtskriver for andre og som en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud".

 

ScHoolboy Q er tilbake med den nye låten “YEERN101” og har annonsert nytt album. Det nye albumet er hans sjette i rekken og første på fem år. Blue Lips slippes 1. mars og inneholder 18 nye spor.

 

I sesongens siste episode av Hver gang vi møtes skal artistene hedre hverandres musikk med duetter. Barndomsvennene Ramón og Emelie Hollow gjenforenes som duettpartnere når de skal fremføre deres norskspråklige versjon av Highasakite sin “God don´t leave me now”. “Jeg er så glad for at jeg fikk gjøre en duett med Ramón! Vi har ikke sunget sammen siden videregående, så det var veldig på tide!” sier Emelie Hollow om duetten. Emelie og Ramóns nære forhold som strekker seg tilbake fra skoletiden har virkelig kommet til syne under årets sesong, og endelig får vi høre duoen i en låt sammen! Ramón toppet listene i her til lands med låten “wow” som han fremførte på Matoma sin dag. Ramón har i 2023 spilt en stappfull festivalsommer, lansert sitt neste prosjekt Torres Tivoli og ikke minst annonsert Spektrum. De siste årene har Emelie etablert seg som en av våre største artister, både som låtskriver for andre og som en artist hvis stemme kan få et helt konsertlokale til å nærmest glemme å puste. Hennes samarbeid med Alan Walker, låten Lily, er til dags dato strømmet mer enn tre milliarder ganger; hennes siste album ble i Aftenposten omtalt som "instant gåsehud".

 

En av pionerne innenfor norsk electronica-musikk – Bel Canto – annonserte nylig deres første album på 22 år. I dag slipper de første smakebit fra prosjektet “Grass Mint Crisp”. Musikken er fylt av nytt musikalsk overskudd, men henter opp igjen det umiskjennelige lydbildet fra Bel Canto sin diskografi, som inkluderer “Shimmering, Warm & Bright” og “Magic Box”.

 

Holly Humberstone slapp i går sin nye singel “Dive”. Låten blir å finne på hennes nye EP Work In Progress som slippes 15. mars. Work In Progress følger opp hennes kritikerroste debut Paint My Bedroom Black. Om låten sier hun; “I wrote Dive a long time ago about feeling like I was the wrong person to get romantically involved with. I’d just come out of a pretty long relationship and I’d started seeing this guy and could feel him getting too invested. I tend to write a lot of kind of funny self-deprecating songs just because laughing at myself has always been the best way of coping with low self-esteem and feeling like you’re constantly letting people down. I guess I wrote Dive because I knew the relationship had a shelf life and that it was going to hurt so I thought I’d make light of the whole thing”. I august kan hun oppleves live i Oslo når hun spiller på årets Øyafestival.

 

Det er duket for duetter i siste episode av Hver gang vi møtes der alle artistene skal hedres med musikk. Ramón og Highasakite er nok en duo man ikke så komme, men som vi har blitt velsignet når de på lørdag gjør en versjon av Vamps “Det roliga regnet”. Ramón toppet listene i her til lands med låten “wow” som han fremførte på Matoma sin dag. Ramón har i 2023 spilt en stappfull festivalsommer, lansert sitt neste prosjekt Torres Tivoli og ikke minst annonsert Spektrum. Nå tar tivoliet en aldri så liten vinterpause og Ramón blir å se på TV-skjermen hver helg i starten på 2024. Den 14. sesong av den folkekjære serien starter Hver Gang Vi Møtes. Til sammen er de sju artister som har møttes for å hylle og utforske hverandres respektive musikalske univers, der alle har "sin" dag, som det etter hvert har blitt hetende. Sammen med Matoma, Emelie Hollow, Mari Boine, Highasakite, Ole Ivars og Odin Staveland skal de tolke hverandre sine låter.

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, Alessandra, Ramón, Olivia Rodrigo, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Marstein, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Taylor Swift, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Legenden Mark Knopfler ute med nytt album12.4.2024 10:42:53 CEST | Pressemelding

Mark Knopfler er i dag ute med sitt tiende solostudioalbum One Deep River. Albumet inneholder 12 nye låter med hans klassiske gitarspill, poetiske fortellertekster og varme Geordie-vokaltone. Tittelsporet One Deep River gjenspeiler Knopflers dype hengivenhet for elven som renner gjennom hans barndomsby Newcastle. "Crossing the Tyne is always on your mind. It's what you were doing when you were leaving as a youngster and that feeling is always the same every time you do it. You're heading out or you're coming back, and it just connects with your childhood. The power of it doesn't go away", sier Knopfler. One Deep River byr på Knopfler-klassikere hvor han har hentet inspirasjon fra blues, folk, og rock. Albumet ble produsert av Knopfler og hans mangeårige samarbeidspartner Guy Fletcher og ble spilt inn i hans eget British Grove Studios i London.

Dagny slipper Strawberry Dream; siste smakebit før album!11.4.2024 09:57:53 CEST | Pressemelding

Lytt til ‘Strawberry Dream’ her: https://Dagny.lnk.to/StrawberryDream Samtidig som popsensasjonen Dagny er på Europturné slipper hun i dag låten ‘’Strawberry Dream’’, som er siste drypp før hennes neste album ELLE ser dagens lys. ELLE vil inneholde 8 spor, inkludert tidligere utgitte låter som "Heartbreak In The Making", "Same Again (For Love)", "Ray-Bans" - samt "Strawberry Dream". Å følge opp den suksessen til hennes kritikerroste debutalbum "Strangers / Lovers" var en stor oppgave. Aldri redd for å ta en dristig tilnærming, begynte et forlokkende konsept å ta form, som ville tillate Dagny å bearbeide følelsene sine samtidig som hun bevarte sin kreative frihet. Etter å ha rundet av 2023 med et fullsatt Oslo Spektrum står nå ELLE for tur - den første delen i en trilogi av mini-album, som representerer overdrevne sider av Dagny sine unike personlighetstrekk og samtidig beholder friheten til å utforske ulike sounds. ELLE er en håpefull og håpløs romantiker, men har samtidig en tydelig s

Billie Eilish annonserer nytt album8.4.2024 18:03:18 CEST | Pressemelding

Billie Eilish har i dag avslørt at hun kommer med nytt album på selveste 17. mai. Det nye albumet har fått tittelen HIT ME HARD AND SOFT og blir hennes tredje i rekkken. Albumet er en mangfoldig og sammenhengende samling av sanger som ideelt lyttes til i sin helhet fra begynnelse til slutt. HIT ME HARD AND SOFT gjør akkurat som tittelen tilsier: treffer deg hardt og mykt både lyrisk og lydmessig og tar deg med på en reiser gjennom et enormt og vidstrakt lydlandskap hvor man fordypes inn i et fullt spekter av følelser. Igjen har hun teamet opp med FINNEAS, bror og mangeårige samarbeidspartner, som også har produserte albumet. Billie fortsetter innsatsen for å minimere avfall og bekjempe klimaendringer og benytter 100 % resirkulerbare materialer til de fysiske formatene som slippes i fire forskjellige varianter.

Vinnere av Spellemann 2023 - fra Universal Music5.4.2024 10:49:22 CEST | Pressemelding

I går kveld gikk Spellemann 2023 av stabelen og vi er stolte av å kunne presentere følgende vinnere for låter de har gitt ut på distribusjon hos Universal Music. Vi gratulerer alle vinnere! UNDERGRUNN UNDERGRUNN stakk av med kveldens gjeveste pris, Årets Spellemann. UNDERGRUNN har satt et tydelig preg på den norske musikkscenen med albumene UNDERGRUNN og Egoland. På tampen av året solgte de ut Oslo Spektrum hele to (!) ganger. Cezinando Cezinando sikret seg to priser i kategoriene Pop og Årets Tekstforfatter for albumet Sprengkulde, som er utgitt via distribusjon hos Universal Music. Helt siden gjennombruddet i 2017 med "Håper du har plass", har Cezinando sikret sin posisjon som en av Norges mest spilte artister. Carina Dahl Carina Dahl vant sin første Spellemann da hun stakk av med pris i kategorien Festmusikk. Carina hadde et travelt fjorår med over 50 spillejobber, og i tillegg hadde hun hennes beste år med plasseringer på den norske topplista. Carina Dahl gir ut musikk distribuert

Ny musikk fra Astrid S, Imagine Dragons, Glass Animals, Chappel Roan samt album fra Conan Gray!5.4.2024 10:44:44 CEST | Pressemelding

Astrid S slipper nær låt om vennskap: “Oh Emma” Imagine Dragons er tilbake med “Eyes Closed”. Låten er en god blanding av alternativ, rap, elektronisk og rock og frontmann Dan Reynolds sier selv; “After taking some time off the road and spending time catching up with family and loved ones, I finally have felt the desire to go back to the sonic places that originally brought me the most joy, but with a new outlook and mentality. The world looks much different after being a band for more than a decade. But some things will always remain the same. It’s finding that right balance of nostalgia and freshness that brings me the most joy in the studio. We had a lot of fun making this one and hope you enjoy it too”. Se musikkvideo HER. Med fenomenet “Heat Waves”, som har over 7 milliarder streams, er den britiske kvartetten Glass Animals tilbake med “Creatures in Heaven”. Låten omhandler et intenst vennskap som tok slutt for tidlig og blir å finne på deres fjerde album, I Love You So F***ing Mu

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye