Söderberg & Partners

Viktig virkemiddel når antall konkurser øker

Del

I følge tall fra data- og analyseselskapet Dun & Bradstreet, økte antall konkurser i Norge med 18% i 2023 sammenlignet med året før. Trenden ser ut til å fortsette i 2024. Usikkerhet i markedet fører til at mange bedrifter har behov for å sikre sine verdier. Kredittforsikring kan være ett av virkemidlene.

Størst økning i antall konkurser forventes innenfor detaljhandelen, hoteller og restauranter. Marcus Engelberg leder kredittforsikring i Söderberg & Partners
Størst økning i antall konkurser forventes innenfor detaljhandelen, hoteller og restauranter. Marcus Engelberg leder kredittforsikring i Söderberg & Partners

- Vi vil nok i 2024 se høyere konkurstall enn det vi gjorde i 2019, som var et rekordår med tanke på konkurser. Det sier Marcus Engelberg, leder for kredittforsikring i Söderberg & Partners.

- Det vil fortsatt være tøft for mange entreprenører og bransjer som leverer innenfor nybygg og hytter. Her er vi avhengig at det begynner å bygges igjen. Samtidig ser vi at konkurstallene stiger kraftig hos våre største handelspartnere globalt, som også gjør situasjonen mer krevende enn på lenge. Størst økning forventer vi dog vil være innenfor detaljhandelen, hoteller og restauranter, fortsetter Engelberg.

I perioder med økonomisk nedgang og usikkerhet, kan kredittforsikring være et viktig verktøy for å beskytte seg mot mulige tap og opprettholde finansiell stabilitet. Det gir en ekstra sikkerhetsbuffer som kan være avgjørende for å håndtere utfordringene i et krevende marked.

- En kredittforsikring er ikke bare en forsikring. Bruker du en kredittforsikring riktig er det et styringsverktøy som vil sikre din bedrift lønnsom vekst over tid og merverdien er betydelig, avslutter Engelberg

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om oss

Söderberg & Partners er en av Nordens ledende rådgivere og formidlere av forsikringer og finansielle produkter. Våre oppdragsgivere er bedrifter, organisasjoner, fagforbund og privatpersoner. Våre tjenester i Norge inkluderer forsikringsrådgivning, forsikringsmegling, pensjonsrådgivning, formuesrådgivning, medlemsforsikringer til foreningsmarkedet og uavhengig skadeoppgjør og skaderådgivning. Konsernet har i dag 3300 medarbeidere fordelt på 144 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Luxemburg, UK og Spania. Hovedkontoret ligger i Stockholm.

Söderberg & Partners etablerte seg i Norge i 2014 og kjøper her inn forsikringstjenester på vegne av våre kunder for NOK 9 mrd. årlig, noe som gjør den norske virksomheten til en av de største kjøperne av forsikring i det norske markedet. Vi er 350 ansatte i Norge, fordelt på Lysaker, Tønsberg, Kristiansand, Bryne, Bergen, Ålesund, Molde, Kristiansund, Trondheim, Fredrikstad, Raufoss, Bodø, Svolvær og Tromsø.

Følg pressemeldinger fra Söderberg & Partners

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Söderberg & Partners på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Söderberg & Partners

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye