OsloMet

Hvordan kan vi styrke barnevernets arbeid med vold og overgrep?

Del

Hvordan forstår og håndterer barnevernstjenesten saker der det er mistanke om eller avdekket vold og overgrep, og hvordan opplever barn og foreldre barnevernets arbeid i slike saker? Dette er temaet i en fersk studie fra OsloMet som slippes 5. mars.

Ung pike blåser såpebobler
Ny rapport om barnevernets arbeid i saker ved mistanke om vold og overgrep (foto: colourbox.com)

Rapporten fra studien bygger på et forskningsoppdrag fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) om barnevernstjenestens arbeid med vold og overgrep.

Studiens hovedformål har vært å undersøke hvordan barnevernstjenesten forstår og håndterer saker der det er mistanke om eller avdekket vold og overgrep, og hvordan barn og foreldre opplever barnevernstjenestens arbeid i slike saker.

Forskerne gir en rekke anbefalinger om hvordan arbeidet med vold og overgrep kan styrkes. Gjennom seminaret vil vi dykke inn i funnene og diskutere anbefalingene som presenteres i rapporten.

Målet er å styrke barnevernstjenestens arbeid med vold og overgrep gjennom å dele, lære og utvikle praksis basert på forskning.

Prosjektet er gjennomført av forskere ved NTNU, NKVTS og NOVA ved OsloMet og datamaterialet består av en spørreundersøkelse til landets barnevernstjenester, en case-studie i ni utvalgte barnevernstjenester og kvalitative intervjuer med 13 barn og 17 foreldre.

Arrangementet kan også følges på nett fra kl.14.00: https://film.oslomet.no/hvordan-kan-vi-styrke-barnevernets

Meld deg på via seminaret nettoppslag: Hvordan kan vi styrke barnevernets arbeid med vold og overgrep? - OsloMet

Program

  • 13:30 Dørene åpnes, lett servering
  • 14:00 Åpning ved møteleder
  • 14:05 Tove Bruusgaard, divisjonsdirektør i Bufdir
  • 14:15 Hovedfunn ved Anja Bredal, forsker, NOVA, OsloMet
  • 14:35 Kommentar fra forskerperspektiv ved Tina Feyling, familieterapeut og doktorgradsstipendiat, Tønsberg kommune og VID
  • 14:45 Kommentar fra et barnevernsperspektiv ved André Holm Thygesen, seksjonsleder/fagutvikler Stovner barnevernstjeneste
  • 14:55 Når foreldrene benekter vold. Presentasjon av et samarbeidsprosjekt mellom Alternativ til vold (ATV) Drammen og Drammen barneverntjeneste ved Heidi Rosland, psykolog, ATV Drammen
  • 15:05 Spørsmål og diskusjon
  • 15:30 Vel hjem

Dato: tirsdag 5. mars
Klokkeslet: 14:00 - 15:30
Sted: OsloMet, Pilestredet 46, rom Athene 1

Nøkkelord

Kontakter

Om oss

OsloMet – storbyuniversitetet har cirka 22.000 studenter og 2.600 ansatte, og har studier i Pilestredet og på Kjeller.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg pressemeldinger fra OsloMet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye