Den norske kirke

49 kirkebryllup på valentinsdagen

Del

På valentinsdagen i 2024 giftet 49 par seg i drop-in-bryllup i Den norske kirke. – Høytidelig, vakkert og romantisk, sier kirkerådslederen.

Nina og Per var blant parene som giftet seg på drop-in-bryllup på valentinsdagen, i Ski nye kirke. (Foto: Den norske kirke)
Nina og Per var blant parene som giftet seg på drop-in-bryllup på valentinsdagen, i Ski nye kirke. (Foto: Den norske kirke)

Valentinsdagen er en dag for å feire kjærligheten i Den norske kirke. En foreløpig opptelling viser at minst 49 par sa «ja» til hverandre i et drop-in-bryllup på kjærlighetsdagen i år.

Kirkerådets leder Kristin Gunleiksrud Raaum er glad for initiativet:

– Menighetene legger til rette for at mennesker skal få feire kjærligheten på måte som oppleves personlig for alle par. Drop-in-bryllupene bidrar til å senke terskelen.

Helt enkelt, like stort

Undersøkelser Kirkerådet har gjennomført tidligere viser at mange tenker på kirkebryllup som noe som må være stort, ha mange gjester og ha større budsjett. Med drop-in-bryllup ønsker kirken å vise at bryllup kan feires på mange forskjellige måter.

– Et kirkebryllup kan være rimelig og enkelt, og samtidig like høytidelig, vakkert og romantisk. Men til et betydelig lavere budsjett – og en mye mindre klimabelastning, sier Raaum.

Flere inviterer til drop-in denne våren

Utenom valentinsdagen, er det over ti andre kirker som arrangerer drop-in-bryllup denne våren.

På datoen 22.02 kan du gifte deg i Skei fjellkirke og på 24.02.2024 er det drop-in i Sør-Vågøy og Sarpsborg. På årets skuddårsdag blir det muligheter i Bakke kirke, Røsvik kirke og Mo i Rana.  

Ytterligere flere muligheter utover våren og sommeren i Fredrikstad, Årnes, Engerdal og Jessheim. 

Fremover vil det altså bli enda flere både drop-in-bryllup – men også drop-in-dåp. Det planlegges blant annet for en egen periode med drop-in-dåp fra pinsehelgen. 

Nøkkelord

Kontakter

Anders Emil KaldholPressekontakt og konstituert nestleder, avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt

Tel:98801428ak547@kirken.no

Bilder

Nina og Per var blant de mange parene som giftet seg på drop-in-bryllup på valentinsdagen (Foto: Den norske kirke).
Nina og Per var blant de mange parene som giftet seg på drop-in-bryllup på valentinsdagen (Foto: Den norske kirke).
Last ned bilde

Om oss

65 prosent av befolkningen er medlemmer av Den norske kirke. Kirken tilhører den evangelisk-lutherske kirkefamilien. Kirkens ledelse er samlet i Kirkemøtet som består av medlemmene av elleve regionale bispedømmeråd og alle biskopene.

Kirken er inndelt i 1174 menigheter som disponerer 1635 kirkebygg. Mer enn 8000 mennesker arbeider i kirken og over 75.000 er frivillige medarbeidere.

Den norske kirkes virksomhet finansieres over kommunebudsjettene og statsbudsjettet.

Mer himmel på jord

kirken.no

Følg pressemeldinger fra Den norske kirke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den norske kirke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye