Elden Advokatfirma

Andrey Yakunin frifunnet for droneflygning – igjen

Del

Nord-Troms og Senja tingrett har – nok en gang – frifunnet Andrey Yakunin for å ha fløyet drone på Svalbard. – Retten har kommet til at Andrey Yakunin ikke kunne vite at det skulle være ulovlig for ham å fly droner på Svalbard, og derfor frifinnes han igjen, sier advokat John Christian Elden.

Andrey Yakunin
Andrey Yakunin NTB NTB

- Retten har kommet til at det foreligger unnskyldelig rettsuvitenhet, og at Yakunin derfor må frifinnes, opplyser hans advokater John Christian Elden og Bernt Heiberg.

Tingretten mener at bruk av droner er omfattet av sanksjonsforskriften § 19, også på Svalbard, og at Svalbardtraktaten ikke er til hinder for å legge restriksjoner på bruken av droner grunnet nasjonalitet. Retten mener også at de europeiske menneskerettighetene ikke er til hinder for droneforbudet.  

- Vi tar rettens vurderinger til etterretning, selv om vi ikke er enig i alle slutningene. Det viktigste for Yakunin er å bli trodd på at han ikke har gjort noe galt under sin ferietur på Svalbard for snart 2 år siden, sier advokat John Christian Elden.

Andrey Yakunin har hevdet sin uskyld fra første stund, og at han gjorde alt han kunne for å forsikre seg om at droneaktivitetene hans under oppholdet på Svalbard var lovlig, noe også tingretten legger til grunn i sin frifinnelse av Yakunin.

- Yakunin håper nå den norske påtalemyndigheten kjenner sin besøkelsestid, og ikke anker denne saken videre i rettssystemet, nå som han er frifunnet for tredje gang av en norsk domstol, sier advokat John Christian Elden.

Kontakter

Om Elden Advokatfirma

Elden Advokatfirma ble etablert i 1994 som en videreføring av virksomheten til advokat John Elden som ble etablert i 1963.

Elden Advokatfirma har hovedkontor i Oslo, også regionskontorer i Sandefjord, Hamar, Stavanger, Haugesund, Bergen og Tromsø.

Selskapet har 85 advokater, 23 advokatfullmektiger og til sammen 150 medarbeidere.

Følg pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elden Advokatfirma på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elden Advokatfirma

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye