Kritikerrost norsk debut solgt til utlandet

Del

Førsteopplaget ble revet vekk, de gode anmeldelsene strømmer inn og interessen fra internasjonale forlag er stor.

Foto: Jarli og Jordan
Foto: Jarli og Jordan

Krimdebutanten Kaja Nygaard fra Stavanger opplever i disse dager en nasjonal og internasjonal suksess, som er få forfattere forunt. På kort tid ble førsteopplaget av krimromanen «Et mørkere vann» utsolgt, og flere danske forlag ble raskt nysgjerrige.

Det danske forlaget Straarup & Co stakk av med rettighetene, og forlegger Per Straarup, er strålende fornøyd med sin nye forfatter.

-«Et mørkere vann» er en pageturner. Supergodt og præcist sprog, og Martha Krogh er en meget interessant hovedkarakter – ung kvindelig politiassistent placeret i et mandsdomineret miljø. Det spejler nogle konflikter, som er meget aktuelle i vores samfund, og det giver dynamik til handlingen, sier han.

Fornøyde anmeldere

Her hjemme var også kritikerne svært begeistret. NRK kalte det en «solid krimdebut fra Vestlandet», og Stavanger Aftenblad mente boka var både forfriskende og underholdende. Bok365 trillet terningkast 5 og Randaberg24 slo til med toppkarakter. 

-Politiet er utsatt for korrupsjon

Til daglig jobber forfatter Kaja Nygaard som økonom, og det var hennes engasjement mot korrupsjon fikk fart på pennen.  

- Faren for korrupsjon er alltid til stede under små forhold. Politiet er den institusjonen som er mest utsatt for korrupsjon på verdensbasis, sier hun.

Nygaards krimheltinne, politibetjent Martha Krogh, er en modig, ung kvinne med en trøblete fortid, som støter på korrupsjon i Stavangerpolitiet. 

Voldsom rikdom

Rogalandsforfatteren er også fascinert av den overveldende rikdommen som preger regionen, og tar leseren med inn i de aller flotteste villaene i Stavanger. Når den vellykkede Ada Rosendal plutselig forsvinner, settes politibetjent Martha Krogh på saken. Hun tråkker inn i luksusvillaene med hull i sokkene.

-Stavanger er et helt spesielt sted. Overfloden velter utover fylkesgrensene, og velstand og prestisje står høyt i kurs. Begjæret etter status og penger kan vekke det verste i oss, sier Nygaard.

«Et mørkere vann» er den første boka i en planlagt serie som følger Martha Krogh og Erik Gjerde. 

Ta kontakt for pdf, anmeldereksemplar eller intervju. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye