Aker BioMarine

Aker BioMarine med vekstrekord i 2023

Del

Aker BioMarine ASA rapporterte i dag fjerde kvartal 2023 som viser omsetningsvekst både for kvartalet og rekordvekst på 21 % for året som helhet sammenlignet med året før. Selskapet omsatte for 3,5 milliarder NOK i 2023.

Aker BioMarine er et norsk bioteknologi- og krillfangstselskap som er internasjonalt ledende innen bærekraftig fangst og utvikling av krillbaserte ingredienser og produkter. Med dagens kvartalsrapportering viser selskapet god vekst og utvikling på flere områder.

Høydepunkter fra selskapets Q4-rapport:

  • Omsetning på 3,5 mrd NOK i 2023
  • EBITDA 740 mill NOK for hele året
  • Vekst på 619 mill NOK i omsetning for 2023
  • Omsetning i fjerde kvartal på 880 mill NOK, en økning på 5% sammenlignet med samme kvartal i 2022.
  • Driftsresultatet (EBITDA) justert for engangsposter i kvartalet var 187 mill NOK, som ble negativt påvirket av høyere drivstoffpriser og lavere produksjonsvolum av krill olje i Houston.
  • Nyutviklet dronebåt (USV) er tatt i bruk for mer effektiv og bedre leteaktivitet, som blant annet har bidratt til 14 % høyere fangst så langt i år sammenlignet med fjoråret.
  • En strategisk gjennomgang av Feed Ingredient-segmentet er igangsatt for å vurdere videre vekstmuligheter.
  • Omorganisering gjennomført, og selskapet består nå av separate forretningsenheter

"- Aker BioMarine hadde en sterk omsetningsvekst på 21% i 2023, blant annet med god vekst innen Qrill, Superba og Lang. Marginene ble påvirket av høyere drivstoffpriser og lavere Superba-produksjon. Vi øker nå produksjonen til normal kapasitet, som vil gi effekt senere i år", sier Matts Johansen, CEO i Aker BioMarine.

Om Feed Ingredient
Aker BioMarines Feed Ingredients (“FI”) er verdens største og ledende krillfisker og produsent av krillmel. Krillmel er en premium marin ingrediens som brukes i akvakulturfôr og til utvinning av krillolje til konsum. Selskapet har fire evigvarende lisenser til å fange krill, og eier og driver tre spesialiserte fangstfartøy og et supplyfartøy. Produksjonen foregår i Antarktis ved bruk av en effektiv og bærekraftig fisketeknologi. Se film om Feed Ingredient https://www.akerbiomarine.com/hubfs/Feed%20Ingredient%20Intro%20Subtitles.mp4

Om Aker BioMarine:
Aker BioMarine er et bioteknologiselskap som leverer krillbaserte produkter og indgredienser til fôr for akvakultur og for menneskelig helse og velvære. Selskapet har en ledende posisjon i sin bransje og er verdens største leverandør av krill, en naturlig og rik kilde til viktige næringsstoffer. 

Les hele kvartalsrapport Q4 2023 her: https://www.akerbiomarine.com/investor-financial-reports-and-presentations

Kontakt

Tormod Sandstø
Kommunikasjonsdirektør
Tel:+4790943215
tormod.sandsto@akerbiomarine.com

Kontakter

Lenker

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine er et bioteknologi- og krillfangstselskap, som jobber med å forbedre helsen til både mennesker og planeten. Selskapet er notert på Oslo Børs og utvikler krillbaserte ingredienser til bruk i legemidler, kosttilskudd (Superba®, NKO® og K · REAL®), akvakultur (QRILL® Aqua) og dyrefôr (QRILL® Pet), inkludert INVI ™, et høykonsentrert proteinisolat, og LYSOVETA ™, et kosttilskudd som transporterer EPA og DHA fra krill til ulike steder i kroppen. Aker BioMarines transparente verdikjede strekker seg fra bærekraftig innhøsting av krill i Antarktiske farvann, via selskapets knutepunkt for logistikk i Montevideo, til produksjonsanlegget i Houston, og videre til kunder over hele verden. Selskapets sterke fokus på bærekraft inspirerte lanseringen av sirkulærselskapet AION som skal hjelpe selskaper med å resirkulere og gjenbruke avfall.

Les mer på: www.akerbiomarine.com

Følg pressemeldinger fra Aker BioMarine

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Aker BioMarine på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aker BioMarine

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye