Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og havministeren vil samarbeide tettere med maritim næring om likestilling

Del

Mandag møtte fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene i maritim næring for å starte arbeidet med en samarbeidserklæring for økt likestilling.

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth møtte arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene i maritim næring.
Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth møtte arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene i maritim næring. Foto: NFD

- Maritim næring er fortsatt mannsdominert, særlig til sjøs, og det er utfordringer knyttet til arbeidsvilkår, holdninger og trakassering. Når næringen skal tiltrekke seg arbeidskraft, og opprettholde sitt konkurransefortrinn i møte med endringer i markedet og samfunnet, så kan de ikke bare rekruttere fra halvparten av samfunnet, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth.   

I fjor lanserte regjeringen en likestillingsstrategi for maritim næring. Den følger regjeringen opp med en samarbeidserklæring med maritim næring.

- Dersom vi skal få flere kvinner og mer likestilling i maritim næring må alle dra i samme retning. Første skritt er å få på plass et samarbeid om hvordan vi skal jobbe for økt likestilling i næringen, men vi må også dokumentere utviklingen over tid slik at man kan justere kursen dersom endringer lar vente på seg, sier fiskeri- og havminister Myrseth

Samarbeidserklæringen skal ta for seg fire innsatsområder: rekruttering og rollemodeller, et arbeidsmiljø for alle, et arbeidsmiljø fritt for trakassering og en tilpasset arbeidsplass.   

- Samarbeidserklæringen forplikter alle partene og kan bli et viktig felles arbeidsverktøy. Likestilling er høyt på agendaen til organisasjonene, og vi hadde et konstruktivt første møte, sier fiskeri- og havministeren.   

Likestilling i maritim næring er også et dagsaktuelt tema internasjonalt, særlig i FNs internasjonale sjøfartsorganisasjon (IMO).   

- Jeg vil også løfte likestilling og mangfold i all dialog med våre internasjonale partnere. Maritim næring er internasjonal, og likestilling i næringa er like viktig utenfor våre landegrenser, sier fiskeri- og havminister Myrseth.

Kontakter

Om oss

Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på LinkedIn og Flickr, og regjeringa på X/Twitter og Facebook 

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye