NVE gir tillatelse til å bygge strømforsyning til Morrows batterifabrikk i Arendal

Del

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt Glitre Nett tillatelse til å bygge nye ledninger og stasjoner i Froland og Arendal kommuner, som skal forsyne Morrows batterifabrikk i Arendal.

NVE/ Herman Dreyer

– Ledningene er viktig for å sikre forsyningen til Morrows planlagte industriutbygging i Arendal, og vil også kunne gi kapasitet til annen kraftintensiv industri i området, sier Carsten Jensen, seksjonssjef i NVE.

Tillatelsen innebærer bygging av to nye ledninger på 132 kilovolt (kV), fra Bøylestad til Morrows industriområde.

Vil sikre forsyning til industrien

Ledningene går fra Bøylestadi Froland, via Longum Nord industriområde og til Morrows industriområde i Arendal. Ledningene blir 10,8 kilometer lange og skal bygges med to masterekker, som skal gå parallelt med eksisterende ledning i området. Flere paralelle ledninger gir et bredt ryddebelte og større visuelle virkninger enn dagens ledninger. NVE mener likevel den konsesjonsgitte løsningen er den beste for å sikre forsyningen til industrien i Arendal.

Glitre Nett har også fått tillatelse til å bygge nye Bøylestad koblingsstasjon, samt rive og bygge om fire ledninger mellom dagens Monehagen koblingsstasjon, Arendal transformatorstasjon og den nye koblingsstasjonen. På Longum Nord næringsområde gir NVE konsesjon til å bygge en ny transformatorstasjon med utendørs koblingsanlegg. Morrow Industrialization Center har fått tillatelse til å bygge Morrow transformatorstasjon inne på det regulerte industriområdet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Følg pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye