Glitre Nett

Konsesjon for nye kraftlinjer fra Bøylestad til Morrow

Del

Glitre Nett har nå fått konsesjon for Bøylestad koblingsstasjon, Longum Nord transformatorstasjon og to nye 132 kV kraftledninger mellom Bøylestad koblingsstasjon og Morrows batterifabrikk i Arendal. Arbeidet med å legge til rette for økt strømforsyning til batterifabrikken kan dermed starte for fullt.

Glitre Nett har fått konsesjon for bygging av to nye 132 kV kraftledninger mellom Bøylestad koblingsstasjon og Morrows batterifabrikk i Arendal.
Glitre Nett har fått konsesjon for bygging av to nye 132 kV kraftledninger mellom Bøylestad koblingsstasjon og Morrows batterifabrikk i Arendal. Foto: Glitre Nett

Glitre Nett søkte i desember 2021 om konsesjon for etablering av to nye 132 kV koblingsstasjoner, Bøylestad og Eyde, samt to nye 132 kV ledninger mellom disse stasjonene. Bakgrunnen var blant annet etableringen av Morrows batterifabrikk på Eyde energipark.

Tilleggsutredning
− I løpet av høringsperioden for konsesjonssøknaden, fikk NVE flere høringsinnspill der det ble uttrykt bekymring for om de omsøkte anleggene ville være tilstrekkelig for å håndtere fremtidig forbruk i området. Glitre Nett mottok også ytterligere søknader om store forbruksbehov i samme periode. Glitre Nett ble derfor pålagt av NVE å gjennomføre en tilleggsutredning hvor fremtidig effektbehov i området og alternative løsninger med større kapasitet ble utredet, sier Torhild Pettersen Fjermedal, leder for nettutbygging i Glitre Nett.

Oppdatert løsning
Glitre Nett utredet tre alternative nettløsninger med større kapasitet, blant annet ny industri i Eydehavnområdet. Denne utredningen førte til at Glitre Nett sendte en tilleggssøknad om en oppdatert løsning. Det er denne løsningen NVE nå har gitt konsesjon, som omfatter:

  • Bøylestad koblingsstasjon i Froland.
  • Longum Nord transformatorstasjon på næringsområdet Longum Nord. Denne stasjonen er planlagt som utgangspunkt for ny forsyning til Eydehavnområdet.
  • Egen konsesjon til Morrow for en transformatorstasjon på fabrikkområdet. Denne erstatter Eyde koblingsstasjon, som Glitre Nett opprinnelig søkte om.
  • To 132 kV kraftledninger mellom Bøylestad og Morrow, via Longum Nord.


Stor kapasitet
− Denne løsningen gir mulighet for omfattende fremtidig forbruksutvikling, samtidig som investeringskostnadene og miljøbelastningen holdes på et moderat nivå, sier Torhild Pettersen Fjermedal. Hun viser til at de nye nettanleggene legger til rette for en betydelig kapasitetsøkning i området. Samtidig presiserer hun at det er viktig at kostnadene for samfunnet ikke blir høyere enn nødvendig, og at anleggene blir bygget dersom industriplanene blir vurdert som tilstrekkelig modne.

Kontakter

Bilder

Glitre Nett har fått konsesjon for bygging av to nye 132 kV kraftledninger mellom Bøylestad koblingsstasjon og Morrows batterifabrikk i Arendal.
Glitre Nett har fått konsesjon for bygging av to nye 132 kV kraftledninger mellom Bøylestad koblingsstasjon og Morrows batterifabrikk i Arendal.
Last ned bilde

Lenker

Om Glitre Nett

Glitre Nett er Norges nest største nettselskap, og sørger hver dag for at mer enn 320.000 nettkunder får strømmen levert. Vi skal sørge for at samfunnet skal fungere, både i dag og i fremtiden. Derfor er moderne teknologi og smarte energiløsninger en viktig del av vår hverdag. Glitre Nett er et resultat av fusjonen mellom Agder Energi Nett og Glitre Energi Nett. Selskapet har totalt mer enn 30.000 km med strømnett, mer enn 12.000 nettstasjoner, og 133 transformator- og koblingsstasjoner i Agder og i Buskerud. Glitre Nett har vel 350 ansatte , og er et heleid datterselskap i Å Energi.

Følg pressemeldinger fra Glitre Nett

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Glitre Nett på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Glitre Nett

Glitre Nett utvider satsingen på visning av nettkapasitet12.6.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding

Forskningsprosjektet DataArena, som er ledet av Glitre Nett, har siden oppstarten i 2022 jobbet med utvikling av et kapasitetskart for større tilknytninger til strømnettet, eksempelvis ladestasjoner, industri og solparker. Dette gir utbyggere et raskere og bedre beslutningsgrunnlag, og forenkler dermed prosessen for nettilknytning. Nå utvides prosjektperioden med ett år, og prosjektrammen til totalt 27 millioner kroner.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye