BAMA

Menn dropper roser til Valentines

Del

Kun 16 prosent planlegger kjøp, viser ny undersøkelse.

Roser valentinsdagen
Roser valentinsdagen BAMA

Hjertedagen nærmer seg med stormskritt, og mange benytter anledningen til å gjøre stas på en de har kjær. Åpenbart uten å planlegge så altfor mye. I hvert fall ikke når det kommer til roser, viser en ny undersøkelse utført av Respons Analyse for BAMA.

– Kun 16 prosent av mannfolka planlegger å kjøpe roser til noen på Valentines Day. Nå må vi gutta skjerpe oss, ellers risikerer vi at mange blir skuffa, ler Christoffer Jahr, direktør for BAMA Blomster.

Kvinnelige lesere kjenner kanskje på en skuffelse nå, for hele 46 prosent av de spurte kvinnene oppgir at skulle ønske de fikk roser oftere. Men ikke fortvil. Alt håp er ikke ute. 

– Selv om gutta ikke har planlagt blomsterkjøpet enda, kan det fort bli en bukett likevel. Det er nemlig slik at roser og andre blomster er impulskjøp. Og spesielt rundt valentinsdagen er det mange som tar med en bukett når de står ved kassa.

Salget går i været

I fjor slo rosesalget i dagligvarebutikkene ut i full blomst i forbindelse med Valentines Day – det ble da solgt rundt dobbelt så mye roser som i en gjennomsnittsuke. 

– Valentines får virkelig fart på rosesalget. Jeg tror alle kan kjenne litt på tidsklemma innimellom. Da er det en god løsning å ta med seg en rosebukett, i tillegg til frukt, melk og brød, når man er i butikken. Det å finne kvalitetsblomster også i matbutikken, er noe vi vet mange setter pris på, sier Jahr.

Om du nå har bestemt deg for å kjøpe roser, men er usikker på hvilken farge du skal gå for, kan du trygt velge rød. Det er den mest solgte fargen, og det er neppe tilfeldig.

– På «rosespråket» sier vi at rødfargen betyr kjærlighet. Det er i særklasse den rosen flest tar med seg hjem fra butikken i forbindelse med Valentines. Er du i tvil, gå for rødt, råder Jahr.

Andre funn: 

  • Kun 6% av kvinnene planlegger å kjøpe roser til noen på Valentines.
  • 0% av mennene sier de blir skuffet dersom de ikke får roser.
  • 14% av vestlendingene planlegger et rosekjøp til Valentines – det er høyest i landet.
  • Bare 9% av trønderne oppgir at de skal kjøpe roser på Valentines Day – dermed er de landets minst romantiske.
  • Det er litt trist, fordi 18 prosent av trønderne håper å få roser på Valentines – det gjør dem til landets nest mest håpefulle...
  • Kun slått av vestlendingene – hvor håper 19% på roser.


Om undersøkelsen:

Undersøkelsen var en landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført av Respons Analyse i andre halvdel av januar 2024. Totalt var det 1109 respondenter.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Roser valentinsdagen
Roser valentinsdagen
Last ned bilde
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye