Amedia

Anniken Renslo Sandvik blir ansvarlig redaktør i Budstikka

Del

Anniken Renslo Sandvik (39) er ansatt som ansvarlig redaktør og daglig leder i Budstikka.

Knut Bjerke/ Budstikka

Sandvik har vært konstituert som ansvarlig redaktør siden mai 2023. Nå tar hun lederrollen i en av landets største lokalaviser.

En lagbygger som engasjerer

Sandvik ble ansatt som nyhetsredaktør i Budstikka i 2022. Hun kom fra stillingen som nyhetsredaktør i Nidaros, og har tidligere vært ansvarlig redaktør i Finnmarken, der hun også jobbet mange år som journalist. 

Styreleder Ingrid Skogrand er svært fornøyd med ansettelsen. 

– Anniken er en digital endringsleder som virkelig har skapt positive resultater i Budstikka, sammen med hele den kompetente redaksjonen. Hun er en solid lagbygger som brenner for å lage viktig og relevant lokalt innhold for Asker og Bærums innbyggere. Hun har bred redaksjonell erfaring og er en særdeles dyktig leder, sier Skogrand. 

– Med erfaring fra lokalaviser spredt over hele landet, solid redaksjonell kompetanse og skarp evne til å omsette strategi til handling, er Anniken et knallsterkt kort for Budstikkas videre utvikling. 

Soleklare førstevalget i Asker og Bærum 

Anniken Renslo Sandvik gleder seg over å tre permanent inn i rollen. 

– Jeg er først og fremst stolt over muligheten! I løpet av halvannet år i Budstikka har jeg blitt godt kjent med redaksjonen, og med Asker og Bærum, og jeg er ikke i tvil om at det ligger stort potensial for videre utvikling av lokalavisen, sier Sandvik. 

Hun understreker at Budstikka skal ha digital vekst og forsterke sin posisjon som avis-førstevalget i Asker og Bærum. 

– Nå er vi inne i en god utvikling som jeg er glad for å få lov til å fortsette å bygge videre på. Aldri har så mange lest Budstikka.no som nå, og det skyldes hardt og dedikert arbeid av flinke journalister hver dag, fortsetter hun. 

Sandvik har ambisjoner på vegne av avisen og journalistikken. 

– Vi skal fortelle historiene som andre kanskje ønsker å holde skjult, stille kritiske spørsmål til makta og gå i dybden for å forklare sammenhenger, i tillegg til å være først og best på løpende nyheter hver dag. Med så mange flinke folk på laget, er jeg helt sikker på at vi vil lykkes.

Sandvik tiltrer formelt 8. februar. 

Fakta om Anniken Renslo Sandvik 

Arbeidserfaring: 

Konstituert redaktør, Budstikka 

Nyhetsredaktør, Budstikka 

Nyhetsredaktør, Nidaros. Konstituert ansvarlig redaktør i samme avis i mai-september 2021.

Ansvarlig redaktør, Finnmarken

Journalist og vaktsjef i Finnmarken

Journalist, Aust-Agder Blad 

Utdanning:

Journalistutdanningen ved Høgskolen i Bodø

Master i Southeast Asian Studies ved Chulalongkorn University, Thailand

Bachelor i journalistikk ved Griffith College, Irland  

Avis- og nettjournalistikk, Skjeberg folkehøyskole

Kontakter

Om Amedia

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Daglig når konsernets medier to millioner lesere.

Amedias redaksjonelle medarbeidere er hver dag til stede i lokalsamfunn over hele landet for å rapportere om det som skjer. Samtidig bidrar våre selgere til å skape lokale markedsplasser gjennom å koble lokale næringsdrivende med kunder. Sammen dekker disse funksjonene vårt samfunnsoppdrag i alle lokalesamfunn hvor Amedia er til stede. Verdiene som ligger til grunn for Amedias tolking av samfunnsoppdraget finner man i vår forretningsidé og vår utgivererklæring.

kommunikasjon@amedia.no

Følg pressemeldinger fra Amedia

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Amedia på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Amedia

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye