Politihøgskolen

Syv ulike utdanninger mot vold og overgrep

Del

Universitetet i Sørøst-Norge og Politihøgskolen har i fem år samarbeidet om en tverrprofesjonell innsats mot vold og seksuelle overgrep mot barn og unge. Syv ulike profesjonsutdanninger utvikler et felles kunnskapsgrunnlag – og øver på samarbeid.

SAMLET INNSATS: Syv ulike profesjonsutdanninger jobber sammen mot vold og seksuelle overgrep mot barn og unge. Høgskolelektor Cecilie Torvik fronter Politihøgskolens deltakelse.
SAMLET INNSATS: Syv ulike profesjonsutdanninger jobber sammen mot vold og seksuelle overgrep mot barn og unge. Høgskolelektor Cecilie Torvik fronter Politihøgskolens deltakelse. Foto: Tom Christer Holme

Tusenvis av studenter har alt vært med – og engasjement og omfang øker.

Prosjektet har nå blitt et program, uten sluttdato, og har navnet Samhandling mot vold og overgrep mot barn og unge (SAMOT). Høgskolelektor Cecilie Torvik ved Politihøgskolen i Stavern deltar i programmet fra politiutdanningen.

-Forskning viser at en del av barna som er utsatt for overgrep ikke får den hjelpen de har behov for, og samhandlingsproblemer mellom ulike tjenester vektlegges som mulig årsak til dette. SAMOT forsøker å utvikle et felles kunnskapsgrunnlag og handlingskompetanse, sier Cecilie Torvik.  

Og hun utdyper: 

-Det er flere ulike innganger. Barnehagelæreren skal ivareta barnet når det er i barnehagen og læreren når barnet er på skolen. Helsesykepleieren skal følge barnets utvikling og helse. Barnevernet har ansvaret for barnets omsorgssituasjon og politiet har ansvar for å forebygge og etterforske mulige straffbare forhold. Det er bare sammen vi kan bidra til at barn og unge får den hjelpen de har behov for og at volden og overgrepene kan stoppe.  

Les hele saken på politihogskolen.no

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt

488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS

presse@phs.no

Om oss

Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye