Syv ulike utdanninger mot vold og overgrep
Universitetet i Sørøst-Norge og Politihøgskolen har i fem år samarbeidet om en tverrprofesjonell innsats mot vold og seksuelle overgrep mot barn og unge. Syv ulike profesjonsutdanninger utvikler et felles kunnskapsgrunnlag – og øver på samarbeid.

Tusenvis av studenter har alt vært med – og engasjement og omfang øker.
Prosjektet har nå blitt et program, uten sluttdato, og har navnet Samhandling mot vold og overgrep mot barn og unge (SAMOT). Høgskolelektor Cecilie Torvik ved Politihøgskolen i Stavern deltar i programmet fra politiutdanningen.
-Forskning viser at en del av barna som er utsatt for overgrep ikke får den hjelpen de har behov for, og samhandlingsproblemer mellom ulike tjenester vektlegges som mulig årsak til dette. SAMOT forsøker å utvikle et felles kunnskapsgrunnlag og handlingskompetanse, sier Cecilie Torvik.
Og hun utdyper:
-Det er flere ulike innganger. Barnehagelæreren skal ivareta barnet når det er i barnehagen og læreren når barnet er på skolen. Helsesykepleieren skal følge barnets utvikling og helse. Barnevernet har ansvaret for barnets omsorgssituasjon og politiet har ansvar for å forebygge og etterforske mulige straffbare forhold. Det er bare sammen vi kan bidra til at barn og unge får den hjelpen de har behov for og at volden og overgrepene kan stoppe.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS
Om oss
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
Flere søkere til politiutdanningen5.3.2025 15:03:52 CET | Pressemelding
Etter søknadsfristen 1. mars, har Politihøgskolen fått 3020 søkere til 524 studieplasser. Det er en oppgang på fem prosent fra i fjor. Nytt studietilbud i Alta har fått 256 søkere.
Husk søknadsfristen til politiutdanning 1. mars25.2.2025 09:05:21 CET | Pressemelding
Søknadsfristen til Bachelor – Politiutdanning skiller seg fra de fleste andre studietilbud innen høyere utdanning. Politiutdanningen har en mer omfattende søkeprosess, derfor har Politihøgskolen også en tidligere søknadsfrist enn de andre høyere utdanningene: 1. mars.
Politistudentene er landets aller mest fornøyde10.2.2025 17:03:02 CET | Pressemelding
Bachelorstudentene ved Politihøgskolen er landets mest fornøyde studenter. Dette kommer frem i Studiebarometeret, som kartlegger tilfredshet innen all høyere utdanning i Norge.
Forskningstimen åpen for media31.1.2025 13:15:45 CET | Pressemelding
Som en viktig leverandør av forskningsbasert kunnskap til politiet og justissektoren, starter Politihøgskolen opp med foredragsserien Forskningstimen. Arrangementet er et nytt initiativ, og er også åpent for media.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom