Peab

Peab signerte kontrakt for utvidelse av Langhaugen videregående skole

Del

Etter en samspillsfase har Peab K. Nordang fått oppdraget med å etablere et nybygg ved Langhaugen videregående skole i Bergen. Kontrakten beløper seg til 257 millioner kroner eks. mva. med byggestart i juni.

Langhaugen videregående skole
Langhaugen videregående skole Illustrasjon: Ola Roald Arkitektur

Den 31. januar signerte Peab K. Nordang og Vestland fylkeskommune kontrakt for utvidelse av Langhaugen vgs. Prosjektet omfatter et nytt undervisningsbygg for musikk, dans, idrett og realfag, utendørsarealer, samt forbindelse mellom nybygget og eksisterende bygg.

Totalt vil Langhaugen vokse med et bruttoareal på ca. 6600 kvadratmeter.
Byggkontrakten ble signert etter en samspillsfase som har pågått siden høsten 2022.

- Det er givende å samarbeide med en så kompetent byggherre som Vestland fylkeskommune. Gjennom samspillsfasen, regulering og detaljprosjekteringen har vi dratt nytte av hverandres kompetanse og erfaringer, sier Magnus Mjelstad, distriktssjef i Peab K. Nordang.

Prosjektet utføres som en totalentreprise, med planlagt oppstart i juni og en byggeperiode på to år. Utvidelsen vil øke skolens kapasitet med rundt 90 plasser, til totalt 720 elever.

- Det er utfordrende å drive byggeplass samtidig som Langhaugen vgs er i full drift. God planlegging er helt essensielt for å ivareta et sikkert miljø for elever, ansatte og naboer og for å ferdigstille prosjektet i henhold til fremdriftsplanen, sier Mjelstad.

Langhaugen er en skole for musikk, dans og drama. Det nye undervisningsbygget vil blant annet inneholde dansesaler, konsertsal og øvingsrom, med strenge krav til akustikk. Det leveres også solceller på taket til nybygget, samt etableres idrettshall under bakkenivå.

- Vestland fylkeskommune prekvalifiserte Peab K. Nordang til pris- og designkonkurransen. De vant frem med sitt første løsningsforslag med bidraget «Samstemt» i en tett og jevn konkurranse med andre tilbydere, forteller Jostein Fjærestad, avdelingsdirektør eiendom og utbygging i Vestland fylkeskommune.

- Samspillet er gjennomført på en svært god måte, og vi ser at Peab med sine samarbeidspartnere har høy kompetanse og jobber på en profesjonell måte. Vi ser frem til et videre godt samarbeid om dette prosjektet gjennom den kontrakt som nå er inngått, sier Fjærestad.

For Peab K. Nordang blir utbyggingen av Langhaugen vgs det største oppdraget som selskapet har utført i Bergen.

-  Dette er et av de mest spennende prosjektene i regionen de neste årene. Det gir oss mulighet til å utnytte vår kompetanse på undervisningsbygg, og gjør at vi kan fortsette å sikre og tilføre kompetanse til Bergensdistriktet, avslutter Kjetil Nordang, administrerende direktør i Peab K. Nordang.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Langhaugen Videregående Skole
Langhaugen Videregående Skole
Last ned bilde
Langhaugen Videregående Skole
Langhaugen Videregående Skole
Last ned bilde
Jostein Fjærestad (avdelingsdirektør eiendom og utbygging i Vestland fylkeskommune) og Magnus Mjelstad (distriktssjef i Peab K. Nordang) i forbindelse med signering av kontrakten.
Jostein Fjærestad (avdelingsdirektør eiendom og utbygging i Vestland fylkeskommune) og Magnus Mjelstad (distriktssjef i Peab K. Nordang) i forbindelse med signering av kontrakten.
Last ned bilde
Magnus Mjelstad, distriktssjef i Peab K. Nordang.
Magnus Mjelstad, distriktssjef i Peab K. Nordang.
Last ned bilde

Om oss

Peab er Nordens samfunnsbygger med 14 000 medarbeidere og en omsetning på 59 milliarder svenske kroner. Med lokal tilstedeværelse og fokus på egne ressurser utvikler, anlegger og bygger vi hverdagen der livet leves. Hovedkontoret ligger i Förslöv i Skåne, Sverige. Aksjen er børsnotert ved Nasdaq Stockholm. I Norge har Peab ca. 1800 ansatte og en omsetning på ca. 7,5 milliarder kroner.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye