NHO

Stortingsmelding om Nansen-programmet: - Viktig å mobilisere privat sektor i gjenoppbyggingen av Ukraina

Del

- NHO og våre medlemmer støtter fullt opp om regjeringens støtte til Ukrainas kamp mot russisk aggresjon. Vi berømmer regjeringen for etableringen av Nansen-programmet og for vekten som legges på tverrpolitisk forankring og dialog, sier NHOs områdedirektør Idar Kreutzer.

Moment Studio/NHO Moment Studio/NHO

NHOs medlemsbedrifter bidrar i dag inn i alle hovedsatsingene i den norske støtten til Ukraina; humanitær bistand, militær støtte og den sivile innsatsen til å holde hjulene i gang i den ukrainske økonomien, samt gjenoppbygging av et bærekraftig samfunn. I NHOs innspill til regjeringens arbeid med stortingsmeldingen har vi understreket betydningen av å mobilisere privat sektor.   

- Norsk teknologi, kompetanse og løsninger er etterspurt av Ukraina og bedriftene er klare til å ta ansvar. Da Zelenzkyj besøkte Norge i desember ønsket han selv å møte nettopp norsk næringsliv. Det er et tydelig signal om at privat sektor kan spille en viktig rolle fremover, sier Kreutzer.  

Vi oppfordrer også regjeringen til å se nærmere på hvilken rolle Norfund kan spille som investor i Ukraina. Dette i tillegg til oppdragene som gis til Eksfin, Innovasjon Norge og NORAD. 

- Det er viktig å mobilisere privat sektor i gjenoppbyggingen av Ukraina. NHO ønsker velkommen konkrete tiltak i meldingen som styrker det norske virkemiddelapparatet bidrag til dette, sier Kreutzer. 

NHO ønsker velkommen opprettelsen av et Ukraina-forum som styrker koordineringen mellom myndigheter, partene i arbeidslivet og næringslivet og ser frem til å bidra konstruktivt der i nær dialog med våre medlemmer.  

Kontakter

Om oss

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. Vi i NHO jobber for gode rammevilkår for medlemsbedriftene og engasjerer oss for bedriftenes interesser på en rekke samfunnsområder.

Følg pressemeldinger fra NHO

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye