Lyse

Lyse kjøper Evinys energimålingsvirksomhet

Del

Lyse styrker satsingen på borettslag ved å kjøpe virksomheten for energimåling fra Eviny Termo - Blir det nasjonalt ledende fagmiljøet for energimålingstjenester i Norge.

De ansatte i Eviny Termo sammen med Kristian Helland fra Lyse (nede til høyre). Alle ansatte overdras til Lyse Lyse
De ansatte i Eviny Termo sammen med Kristian Helland fra Lyse (nede til høyre). Alle ansatte overdras til Lyse Lyse Foto: Lyse

Lyse og eierne i Eviny Termo har inngått en avtale om at Lyse skal overta virksomheten i løpet av andre kvartal 2024.

Blir nasjonalt ledende
Samlet vil virksomheten fra Lyse og Eviny ha om lag 25 000 aktive kunder ved overtakelsen og ordrebok på ytterligere 9 000 kunder. Lyse overtar syv ansatte fra Eviny og virksomheten vil være basert i Stavanger, Bergen, Oslo og Drammen for å kunne levere løsninger til borettslag og bedrifter over hele landet.

- Med dette kjøpet blir Lyse nasjonalt ledende på energimåling og rigger oss for å kunne bistå kunder gjennom hele prosessen inkludert prosjektering, montering, individuell energimåling, fordeling og fakturering, sier Kristian Helland direktør for utbygger og borettslag i Lyse Energi.

Kan bli lovkrav om energimåling
Erfaringer fra land med lovpålagt energimåling viser at samlet forbruk i boligbygg kan reduseres med 15-25% ved månedlig fakturering basert på faktisk forbruk. Stortinget har vedtatt en hjemmel i energiloven slik at krav om individuell måling av varmeenergi også kan innføres i Norge.

- Tidligere har borettslag slitt med å fakturere beboere for deres faktiske forbruk av varmtvann til oppvarming og tappevann, noe som har ført til at energikostnader ofte fordeles etter leilighetsstørrelse, ikke reelt forbruk, fortsetter Helland

- Det er en urettferdig måte å fordele energikostnader på siden det ikke skiller mellom for eksempel aleneboere, store familier eller pendlere. Det fjerner motivasjonen for å spare energi, da man uansett ender opp med å betale en andel av byggets samlede energiforbruk uavhengig av eget forbruksmønster. Det problemet ønsker vi å løse for flere fremover, avslutter Helland.

Eviny: - Lyse en mer egnet eier
Eviny sier de har stor tro på tjenestene, men at en satsing fremover vil passe bedre hos Lyse.

- Energimålingsvirksomheten ligger utenfor det som er vår kjernevirksomhet i dag, og vår organisasjon er ikke tilpasset en så stor satsing i dette kundesegmentet. Vi har stor tro på tjenestene som leveres, men fremover vil Lyse være en mer egnet eier, sier Øystein Haaland, administrerende direktør i Eviny Termo.

Nøkkelord

Kontakter

Kontaktperson Eviny:
Øystein Haaland
Adm. Dir. Eviny Termo
Tel: 901 96 456

Om Lyse

Lyse er et norsk energi- og telekonsern. Lyse er landets fjerde største vannkraftprodusent og har lenge vært en pådriver for utbygging av robust digital infrastruktur. Gjennom det landsomfattende Altibox-partnerskapet leverer konsernet bredbånds- og underholdningstjenester til en betydelig andel av befolkningen og gjennom mobiloperatøren Ice bygger vi Norges tredje 5G mobilnett.

Konsernet er heleid av 14 kommuner i Sør-Rogaland, og vår verdiskaping går tilbake til fellesskapet. Våre eierkommuner legger til grunn et langsiktig industrielt eierskap og har forventninger til selskapet som samfunnsbygger med et regionalstrategisk perspektiv og tilfredsstillende lønnsomhet.

Lyses totale bidrag til stat, vertskommuner og eierkommuner for 2022 var på om lag 11,5 milliarder kroner.

Følg pressemeldinger fra Lyse

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Lyse på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lyse

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye