Fire personer omkom i trafikken i januar

Del

Alle dødsulykkene i januar var møteulykker der enten bilfører eller bilpassasjer omkom. På samme tid i fjor omkom fem personer.

I flere av dødsulykkene er tunge kjøretøy involvert. Det betyr ikke at det er de som er skyld i ulykken.
I flere av dødsulykkene er tunge kjøretøy involvert. Det betyr ikke at det er de som er skyld i ulykken. Foto: Colourbox

De fire ulykkene skjedde i Oslo, Trøndelag, Møre og Romsdal og Troms. Totalt omkom to menn og to kvinner. 

– Fjoråret var preget av mange alvorlige trafikkulykker, og vi har altfor mange omkomne to år på rad. Vi jobber sammen med andre aktører for å snu den negative trenden. Dessverre har vi allerede mistet fire liv i trafikken i år. Familie, venner og nærmiljø er alle berørt på verst tenkelige vis, sier fagdirektør i Trygg Trafikk, Tanja Loftsgarden.  

I tre av de fire ulykkene var tunge kjøretøy involvert 

I januar var tunge kjøretøy involvert i tre av fire dødsulykker. I fjor omkom totalt 41 personer i ulykker med tunge kjøretøy som lastebiler og busser. Det er viktig å presisere at selv om tunge kjøretøy er involvert, er det som regel ikke føreren av det tunge kjøretøyet som er utløsende part i ulykken. 

– Vi ser flere som omkommer i møte med tunge kjøretøy. Godstransport på vei har økt over tid, og det innebærer flere lastebiler på veien enn før. En møteulykke med et tungt kjøretøy ender dessverre ofte veldig alvorlig. Det er massive krefter i spill når hastigheter og tung vekt kombineres, sier Loftsgarden. 

Flest dødsulykker med tunge kjøretøy i vinterhalvåret 

Tall fra Statens vegvesen viser at det oftest skjer dødsulykker med tunge kjøretøy i vinterhalvåret, og i åtte av ti tilfeller har bilisten skyld i ulykken. 

– På denne tiden av året er det ofte dårligere vegforhold samt mer kjøring i mørket. Utfordrende føreforhold gir dårligere marginer ved uforutsette hendelser. Dette betyr først og fremst at sjåfører må være oppmerksomme til enhver tid, holde en forsvarlig fart og ikke minst unngå forbikjøringer hvor man ikke er hundre prosent sikker på at det går bra, avslutter Loftsgarden. 

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Følg pressemeldinger fra Trygg Trafikk

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Trygg Trafikk på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Trygg Trafikk

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye