Kredinor

Det blir litt verre før det blir bedre

Del

Norske husholdninger klarer seg relativt bra gjennom de tøffe økonomiske tidene. Det siste året har antallet inkassosaker for privatpersoner økt med 5 %, men er fortsatt godt under nivåene fra før pandemien traff oss. Rapporten Kredinor Innsikt som ble publisert i dag, viser at bedrifter sliter mer enn privatpersoner.

Analysesjef i Kredinor, Christoffer Steen-Hansen, presenterte rapporten på et webinar.
Analysesjef i Kredinor, Christoffer Steen-Hansen, presenterte rapporten på et webinar. Kredinor

Norges største inkassoselskap publiserer rapporten Kredinor Innsikt fire ganger i året. Dagens rapport oppsummerer 2023 og fokuserer samtidig på det historiske perspektivet.

- Når vi ser på inkassotallene fra før pandemien i 2019 og sammenligner med i dag, er det en nedgang på 17 prosent i antall saker for bedrifter og privatpersoner samlet. Det er viktig å ha med denne bakgrunnen når vi nå ser at inkassotallene peker noe oppover fra lave nivåer, sier Kredinors analysesjef, Christoffer Steen-Hansen.

Det siste året

Av rapporten går det frem at Kredinor fikk 5 % flere inkassosaker for privatpersoner og 14 % flere saker for bedrifter. Det er spesielt små- og mellomstore bedrifter økningen kommer fra, og transportbransjen, bygg/anlegg og overnatting/servering peker seg ut som bransjene som sliter mest.

- Blant private er det de yngre under 33 år som har hatt den største inkassoøkningen, og det er en trend at flere boliglån går til inkasso, selv om det fortsatt ikke er alarmerende høye nivåer, sier Kredinors analysesjef.

Arbeidsledigheten

Offentlig statistikk viser en oppgang i antall konkurser på 18 % i fjor, mens arbeidsledigheten holder seg lav.

- Det som er spennende fremover nå er om private husholdninger og kanskje spesielt bedriftene, takler det høye rentenivået og inflasjonen litt til. Vi tror det skal bli litt verre før det blir bedre, og det er avgjørende for utviklingen at bedriftene klarer seg og at arbeidsledigheten ikke går for mye opp, sier Christoffer Steen-Hansen.

Rapporten Kredinor Innsikt

Her kan rapporten Kredinor Innsikt #1 2024 lastes ned for å se alle tall og analyser. Rapporten deles også i et webinar som ligger på nettsiden.

Kontakter

Om Kredinor

Kredinor AS er Norges største inkassoselskap i antall saker og en ledende aktør innenfor kjøp og forvaltning av gjeldsporteføljer. Selskapet er etablert i Norge, Sverige og Finland med en samlet omsetning på nærmere 1,6 milliarder kroner og 600 ansatte. Kredinor AS eies av Sparebank 1 og Kredinorstiftelsen. Kredinor har sin historie helt tilbake til 1876, og er nylig fusjonert med Modhi-konsernet. Etter fusjonen vil selskapet ha en bred tjenesteportefølje med bransjeledende løsninger innenfor fakturering, betaling og inkasso til energibransjen, bank og finans, handel, offentlig sektor, telecom og parkering. Ved å hjelpe kundene med moderne digitale selvbetjeningsløsninger og god kundeoppfølging, hjelper vi også næringslivet og offentlige virksomheter slik at de får betaling raskere. Det er bra for alle – for kundene, næringslivet og samfunnet. Kredinor.no

Følg pressemeldinger fra Kredinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kredinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kredinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye