Coop Norge

Coop utbetaler rekordhøyt kjøpeutbytte til medlemmene

Del

Coop-medlemmer har i disse dager fått utbetalt over 1,4 milliarder kroner i kjøpeutbytte. I tillegg har medlemmene fått kupong- og medlemskupprabatter som utgjør 1,4 milliarder kroner. Coop-medlemmene får dermed en rekordhøy samlet medlemsnytte på over 2,8 milliarder kroner for 2023.

Philipp Engedal, administerende direktør i Coop Norge.
Philipp Engedal, administerende direktør i Coop Norge. Foto: Espen Solli

– Vårt formål er å skape medlemsnytte og verdi for medlemmene. I Coop er vi stolte over å være annerledesaktøren i dagligvarebransjen, og spesielt når overskuddet i samvirkelagene skal deles og medlemmene får sitt kjøpeutbytte. Det skal lønne seg å velge Coop, sier administrerende direktør Philipp Engedal i Coop Norge.

Fordelene for de over 2,1 millioner medlemmene beløp seg til totalt 2,8 milliarder kroner i 2023, hvorav 1,4 milliarder kroner utbetales som kjøpeutbytte til den enkeltes medlemskonto. De resterende 1,4 milliarder kronene har medlemmene fått glede av i form av besparelser fra rabattkuponger og medlemskupp.

Medlemmene er de beste kundene
Coop eies av kundene selv gjennom medlemskapet i et av de 58 samvirkelagene. Medlemmene får kjøpeutbytte på minst én prosent på alt de handler i dagligvarebutikkene og byggevarehusene, i tillegg til ekstra medlemsbonuser og rabatter. 

– Deling av overskuddet er jo grunntanken i kooperasjonen. Medlemmene er samvirkelagenes beste og mest lojale kunder og økende medlemshandel og gode medlemstilbud gjør at årets kjøpeutbytte nok en gang topper fjorårets utbetaling, sier Engedal.

I 2023 hadde Coop i Norge en medlemsvekst på 131 878, noe som betyr at det nå er over 2,1 millioner medlemmer i samvirkelagene. Av disse er 35 % under 30 år, og over 58 % under 40 år.

– Det er motiverende at samvirkelagene gjennom fjoråret fikk så mange nye medlemmer og vi ser at den unike eiermodellen til Coop appellerer til mange, spesielt de yngre kundene. Coop i Norge kommer til å passere godt over 2,2 millioner medlemmer i samvirkelagene i løpet av 2024.

De mest populære fordelene 
Den mest brukte medlemsfordelen i antall brukere er 11 % medlemsbonus på frukt og grønt hos Extra.

– Vi jobber for at flest mulig skal spise mer frukt og grønt, i tråd med Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold som vi har signert. En sunnere handlekurv er også et av fokusområdene i Coops bærekraftstrategi. Med frukt og grønt-bonusen til Extra blir det billigere og litt enklere å få i seg fem håndfuller om dagen, sier Engedal.

I tillegg har det vært en kraftig økning i opptjent gjenbruksbonus på handlenett, som gjelder i alle Coop-butikker. Coop-medlemmene tjente opp godt over 9,6 millioner i gjenbruksbonus på handlenett i 2023, noe som er en økning på rundt 13 prosent fra året før.

– Som eneste dagligvareaktør har Coop gjenbruksbonus på handlenett, så medlemmene har lenge vært flinke til å bruke handlenett. Dette er et positivt og tydelig insentiv for medlemmene som vi får svært god respons på. Vi mener dette tiltaket bidrar til å stimulere til redusert plastposeforbruk, slik vi har forpliktet oss til å gjennom medlemskapet i Handelens Miljøfond.

Kontakter

Om Coop

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye