Politihøgskolen

Ny utdanning: Avhør av mistenkte barn og sårbare voksne

Del

Politihøgskolen starter nå opp en ny utdanning som skal sikre en bedre ivaretakelse i avhør av mistenkte barn og særlig sårbare voksne.  Et viktig og etterlengtet tiltak for å sikre kvalitet og rettssikkerhet inn mot grupper med særskilte behov.

FAGANSVARLIG: Kristina Kepinska Jakobsen er fagansvarlig for det nye studiet. Foto: Ulik Kepinski Rode
FAGANSVARLIG: Kristina Kepinska Jakobsen er fagansvarlig for det nye studiet. Foto: Ulik Kepinski Rode

Målsettingen er å høyne kompetansen i politiet, og et bidrag til å leve opp til internasjonale forpliktelser der det presiseres at disse gruppene har krav på særlig beskyttelse i form av spesialutdannete avhørere. Både mistenkte barn, og personer med utviklingshemming og utviklingsforstyrrelser, er lett påvirkelige. De kan ha vanskeligheter med å forstå sine rettigheter og rekkevidden av sin deltakelse under avhør.

Førsteamanuensis Kristian Kepinska Jakobsen ved Politihøgskolen er fagansvarlig for det nye studiet. Hun uttrykker både lettelse og glede over at denne utdanningen nå er på plass.

- Det har vært arbeidet med dette over noen år. Vi har lenge vært klar over at dette er grupper som må ivaretas på en særskilt måte, ikke minst gjennom økt kompetanse. Nå har Riksadvokaten kommet med sine retningslinjer, og vi har fått en nasjonal veileder som også har med hensynet til de gruppene vi her snakker om.

Les mer om utdanningen på politihogskolen.no

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt

488 87 934
(Åpen hverdager kl. 09 - 15) - ikke SMS

presse@phs.no

Om oss

Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.

Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye