Söderberg & Partners

Stor risiko for båtskader

Del

Vinterværet med mye snø, vind og varslede temperatursvingninger i store deler av landet medfører betydelig økt risiko for båtskader. Nå er det ekstra viktig å passe på båten, enten den ligger på vann eller på land.  

Med mye vintervær er det viktig å passe på båten og husk at tilsyn er en del av forsikirngsavtalen, sier Rune Sagen i Söderberg & Partners.
Med mye vintervær er det viktig å passe på båten og husk at tilsyn er en del av forsikirngsavtalen, sier Rune Sagen i Söderberg & Partners.

- Pass ekstra godt på båten din nå. Fjern snø og sjekk tildekking, sier Rune Sagen i båtavdelingen hos Söderberg & Partners. I verste fall kan en båt som ligger på land få skader av snøtyngden eller fylles med vann. En båt som ligger på vannet kan synke som følge av snø- og is-tyngden alene eller av at lensesystemene i båten ikke fungerer som de skal, fortsetter Sagen

Tilsyn er en del av forsikringsavtalen

Ved jevnlig tilsyn av båten vil man kunne oppdage og forhindre at skader får et større omfang enn nødvendig. Husk at tilsyn er en del av forsikringsavtalen. Unnlater du som båteier å gjøre det du kan for å forhindre eller begrense skade, kan det medføre reduksjon i eller helt bortfall av erstatning ved skade. Krav til tilsyn forsterkes når uvær er varslet som i disse dager.

- Forsikringen er ment å dekke plutselige og uforutsette skader som oppstår, som for eksempel når en voldsom vinterstorm skader en båt som i utgangspunktet er forsvarlig fortøyd eller lagt i opplag. Skader som utvikler seg over tid er normalt ikke dekket av forsikringen. Skader etter manglende tilsyn er ofte slike skader og vil da ikke dekkes av forsikringen, avslutter Sagen.

Skadeforebygging

Det er derfor viktig med jevnlig tilsyn av båten. Forebyggende tiltak som å sjekke tildekking og fjerne snø kan forebygge kostbare skader som i mange tilfeller ikke er dekket av forsikring.

Mer informasjon om forsikringstakers plikter, skadebegrensning og sikring av båt om vinteren finner du her:

Husk båten også om vinteren (soderbergpartners.no)

Sikring av båt om vinteren (soderbergpartners.no)

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Rune Sagen, Båtavdelingen i Söderberg & Partners
Rune Sagen, Båtavdelingen i Söderberg & Partners
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Söderberg & Partners er en av Nordens ledende rådgivere og formidlere av forsikringer og finansielle produkter. Våre oppdragsgivere er bedrifter, organisasjoner, fagforbund og privatpersoner. Våre tjenester i Norge inkluderer forsikringsrådgivning, forsikringsmegling, pensjonsrådgivning, formuesrådgivning, medlemsforsikringer til foreningsmarkedet og uavhengig skadeoppgjør og skaderådgivning. Konsernet har i dag 3300 medarbeidere fordelt på 144 kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Luxemburg, UK og Spania. Hovedkontoret ligger i Stockholm.

Söderberg & Partners etablerte seg i Norge i 2014 og kjøper her inn forsikringstjenester på vegne av våre kunder for NOK 9 mrd. årlig, noe som gjør den norske virksomheten til en av de største kjøperne av forsikring i det norske markedet. Vi er 350 ansatte i Norge, fordelt på Lysaker, Tønsberg, Kristiansand, Bryne, Bergen, Ålesund, Molde, Kristiansund, Trondheim, Fredrikstad, Raufoss, Bodø, Svolvær og Tromsø.

Følg pressemeldinger fra Söderberg & Partners

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Söderberg & Partners på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Söderberg & Partners

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye